Nystartade Öjersjöinitiativet vill se en varsam utveckling av Öjersjö


Jonas Bengtsson 2022-09-06

I Öjersjö byggs det för fullt, vilket Öjersjöinitiativet oroar sig för då man genom politikersamtal vill framföra önskemålen om bland annat större ansvarstagande för naturvärdena och samhällsplaneringen.
Bild:Jonas Bengtsson
I Öjersjö byggs det för fullt, vilket Öjersjöinitiativet oroar sig för då man genom politikersamtal vill framföra önskemålen om bland annat större ansvarstagande för naturvärdena och samhällsplaneringen.

PARTILLE | Fjorton lokala intresseorganisationer har gått samman och bildat Öjersjöinitiativet för att uppmärksamma politikerna på följderna av den snabba utvecklingen som sker i Öjersjö. Främst handlar det om fyra viktiga fokusområden där man vill se förbättringar: Trafikinfrastrukturen, kollektivtrafiken, tillgång till naturen samt förbättrad service.

Öjersjöinitiativet bildades i våras och nu har man kommit igång ordentligt. Under sensommaren har man träffat flera olika politiska partier och fler möten är inplanerade framöver.
– Vi vill uppmärksamma politikerna på konsekvenser av och behov som kommer med den snabba utbyggnaden av Öjersjö och som inte har hanterats, säger Åsa Kultje som besvarat Lokalpressens frågor tillsammans med Thommy Svensson.

De båda Öjersjöborna är två av Öjersjöinitiativets drivande personer och representerar även Kåsjöns Egnahemsförening där de är ledamöter i styrelsen. Övriga 13 organisationer och föreningar som deltar är Gökskulla första samfällighet, Gökskulla andra samfällighet, Hultet södra samfällighet, Brf Isfabriken, Kåsjögårdens Vänner, Kåsjöns fiskevårdsområdesförening, Körsbärslundens samfällighet (Långekärrsvägen), Mossvägens samfällighetsförening, Partille Segelsällskap, Brf Öjersjö Centrum, Öjersjö Gymnastikförening, Öjersjö IF och HSB Brf Öjersjö i Partille (Hallen).

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän     Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.