Moderaterna störst och Socialdemokraterna ökar mest


Denny Bågenholm 2022-09-12


PARTILLE | Valet i Partille är minst lika spännande som i övriga Sverige. Enligt det preliminära resultatet är Moderaterna fortsatt störst med 27,4 procent, en ökning med 1,4 procentenheter. Störst ökning gör Socialdemokraterna som ökar med 4,2 procentenheter. Sverigedemokraterna blir tredje störst med 14,2 procent, en ökning med 0,5 procentenheter.

– Det är en märklig känsla just nu. Vi ökar rejält i kommunvalet. Partilleborna har röstat på Socialdemokraterna i riksdagsvalet men ändå är jag frustrerad över att det inte räcker till ett tydligt maktskifte. Vi ser ett läge där vi får analysera valresultatet och det dröjer till vi vet hur det slutar, säger Thorbjörn Carlson (S)

– Men vad jag också vill säga till framförallt mina valmedarbetare och det är att vi alla har gjort ett fantastiskt jobb de senaste veckorna för att nå ut med vår politik, ett stort tack även till alla som röstat på Socialdemokraterna, avslutar han.

– Jag är väldigt nöjd. Det såg lite tufft ut på riksdagsplanet i början men jag hade trots det en bra känsla. Att vi ökar i Partille är väldigt roligt och där vill jag skicka ett stort tack till partiets fantastiska medarbetare, där alla har stöttat och hjälpt till något alldeles otroligt, säger Marith Hesse (M).

– Sen kunde förhandlingsläget varit bättre, både på kommunal- och på riksdagsnivå. Jag känner en lättnad att Sverigedemokraterna inte får mer röster i kommunen. Men på riksdagsnivå kanske det är dags för dem att bekänna färg. Det är enkelt att tycka vad som ska göras, det är en helt annan sak när man även måste ta ansvar, tillägger hon.

– Just nu väntar vi in det slutgiltiga resultatet som ska vara klart på onsdag, sedan får vi i slutet på veckan sätta oss och se över förutsättningarna för kommande samarbete. Jag är hoppfull när det gäller att kunna sitta kvar som kommunstyrelsens ordförande. Nu är det ganska bråttom att planera framtiden då sista mötet med den gamla fullmäktige sker 27 september. Redan 18 oktober är det dags att välja nytt presidium med ordförande, vice ordförande och valberedning, avslutar Marith.

Resultatet är preliminärt. Slutresultat beräknas på onsdag.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän     Skriv ut




Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.