Mini-Maria invigt – ska fånga upp unga med missbruk


Hanna Uhlin 2022-09-11

Anna Strand (C) klippte bandet under måndagens invigning av Mini-Maria.
Bild:Hanna Uhlin
Anna Strand (C) klippte bandet under måndagens invigning av Mini-Maria.

PARTILLE | Uppslutningen var stor när en ny Mini-Maria-mottagning invigdes i Partille. I veckan öppnade verksamheten som vänder sig till unga med bekymmer kopplade till alkohol, droger eller spel om pengar. – Tyvärr ser vi att det här behövs allt mer, säger Anna Strand (C), ordförande i social- och arbetsnämnden.

Mini-Maria i Göteborg har länge erbjudit stöd, råd och behandling för unga som har eller är på väg in i ett beroende av spel, alkohol eller andra droger. Nu har verksamheten förgrenat sig och i veckan invigdes nio nya mottagningar runt om i regionen. I måndags högtidlighölls invigningen av den nya Mini-Maria-mottagningen på Forellen i centrala Partille. På plats fanns både personal, politiker och representanter från social- och arbetsförvaltningen. Mellan bandklippning och mingel var det många av de närvarande som uttryckte glädje över att Mini-Maria nu har öppnat i kommunen.

– Det här är en högtidlig dag som många har väntat länge på. Det är sorgligt att säga, men vi ser allt större behov av insatser för unga med missbruksproblematik. Vi behöver stötta våra unga tidigt och här får vi många olika kompetenser som möts och kan fånga upp ungdomarna innan de är på glid, säger Anna Strand (C), ordförande i social- och arbetsnämnden i sitt invigningstal.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.