Gärningsman greps i morse av polis efter stök och bråk på Willys


Jonas Bengtsson 2021-11-02

Klockan 08.41 inkom alarmet till polisen om att en person stökade och bråkade inne på Willys i Partille centrum. Lokalpressen var där 50 minuter senare då samtidigt en av två polisbilar lämnade platsen med den gripne mannen i handfängsel.
Bild:Jonas Bengtsson
Klockan 08.41 inkom alarmet till polisen om att en person stökade och bråkade inne på Willys i Partille centrum. Lokalpressen var där 50 minuter senare då samtidigt en av två polisbilar lämnade platsen med den gripne mannen i handfängsel.

\
Bild:Jonas Bengtsson
"Vi får in ett alarm klockan 8.41 om att det är en kund som stökar och bråkar med personalen på Willys. En entréruta ska ha blivit krossad i samband med gripandet också. Mannen hölls fast av uppåt fyra personer i personalen som då tryckte på larmet", säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler till Lokalpressen.

PARTILLE | En person greps under tisdagsmorgonen i Partille centrum efter att ha attackerat både kunder och personal inne i livsmedelsaffären Willys. Inga personer ska enligt polisen ha kommit till skada – men däremot krossades en entréruta i samband med händelserna då mannen brottades ner på marken av rådig personal.


En manlig person attackerade både kunder och personal inne på Willys i morse men kunde snabbt stoppas av personalen.

– Vi får in ett alarm klockan 8.41 om att det är en kund som stökar och bråkar med personalen på Willys. En entréruta ska ha blivit krossad i samband med gripandet också. Mannen hölls fast av uppåt fyra personer i personalen som då tryckte på larmet, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler till Lokalpressen.

– När polis kommer till platsen beläggs mannen med handfängsel och då blir det även något slags lugn på platsen så att det går att utreda vad som hänt. Poliserna talar med vittnen på plats och det slutar med att man griper personen och tar med honom till polishuset.

Enligt personer som Lokalpressen hört på plats så ska gärningsmannen efter bråkigheter försökt att fly ut från butiken men brottats ner av personalen vid entrén varav det är då en av glasdörrarna gått sönder. Willys butikschefen ville inte uttala sig om det hela, och inte heller de två poliser som var kvar på platsen när Lokalpressen kom dit lite senare. De hänvisade i stället till polisens presstalesperson. 

Är det någon person skadad?

– Vi har inga uppgifter i nuläget som säger att någon person ska ha blivit skadad i samband med händelserna, säger Hans-Jörgen Ostler. 

Hade gärningsmannen något vapen?

– Nej.

Hur började det hela?

– Jag kan inte uttala mig mer, nu har jag sagt allt som jag vet kring det här.

Gärningsmannen är nu misstänkt för skadegörelse och hot mot tjänsteman.


Skriv ut

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.