Förlust för Johan Petersson i återkomsten


Jonas Bengtsson 2021-10-28

<span><span>Bildspel från onsdagens match mellan Sävehof-Heid som slutade 29</span></span>–<span>22. Heid tränas numera av den förre sävehofaren Johan Petersson som bland annat har proffsspel i Tyskland samt fyra EM-guld och ett VM-guld på meritlistan. <br /></span>
Bild:Tommy Holl
Bildspel från onsdagens match mellan Sävehof-Heid som slutade 2922. Heid tränas numera av den förre sävehofaren Johan Petersson som bland annat har proffsspel i Tyskland samt fyra EM-guld och ett VM-guld på meritlistan. 


Bild:Tommy Holl

Bild:Tommy Holl

Bild:Tommy Holl

PARTILLE | Släkten var nästan värst då IK Sävehoffostrade ”Bengan Boys”-stjärnan Johan Petersson och hans BK Heid chockade hemmalaget i Partille Arena. Men Sävehof kom tillbaka och vann till slut med 29–22.


IK Sävehof, utan Jamina Roberts i laguppställningen, fick det oväntat tufft mot bottenlaget Heid i onsdagens SHE-match. För det dröjde nästan nio minuter innan de gulsvarta gjorde sitt första mål och i paus var ställningen 9–13 i favör till de rödsvarta göteborgskorna.

 – Jag tycker att vi kom snett in i det från början. Vi var inte där och från början var vi inte beredda att investera krafterna som krävdes för att vinna matchen, sa Sävehofs tränare Rasmus Overby till klubbens hemsida.

Jumbon Heid hade startat serien med fyra raka förluster – vilket bland annat ledde till att Magnus Lindqvist självmant sa upp sig från sin roll som huvudtränare. Hans ersättare blev den Sävehoffostrade kantspelaren Johan Petersson som i fjol förde upp Kärra till SHE.

På Johan Peterssons meritlista som landslagsspelare finns det fyra EM-guld, två OS-silver och ett VM-guld som togs under ”Bengan Boys”-eran. Därefter har karriären gått vidare som tränare i både Tyskland och Sverige. Onsdagskvällens match var hans första med Heid – och han var desto mer nöjd med de första 30 minuterna.

Vi gör en jättefin halvlek och de tas på sängen. De var inte alls beredda på det här, de trodde ju att de bara kunde springa hem det här. Men så enkelt är det inte, sa Petersson till GP efter matchen.

I andra halvlek fick han dock se sitt lag krokna en aning då Sävehof gick från 19–19 till 26–19 för att sedan vinna med 29–22.

Vi tappar direkt men kommer ändå tillbaka. Men sen tar bensinen helt slut. Det krävs enormt mycket mer arbete och vi orkar inte hela vägen. Men jag är nöjd med många saker i dag, sa han till GP.

Rasmus Overby till klubbens hemsida:

Vi fick mer fart i det och framåt gick vi lite mer för det efter paus. Vi kom överens om saker vi skulle göra taktiskt som vi inte gjorde i första halvlek. Sedan är vi också på en högre nivå än vad Heid är, men i dag var vi inte värda två poäng. Jag tycker att Heid var värda dem mer när man ser på prestationsnivån.


Skriv ut

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.