Furulund centrum görs i ordning inför framtiden


Viktor Zacharoff 2023-04-15

Det sopades rent och rensades ogräs på Furulunds torg. Marith Hesse (vänster) har varit kommunstyrelsens ordförande i fem år och Marianne Sörling (höger) har mycket erfarenhet som centrumutvecklare.
Bild:Viktor Zacharoff
Det sopades rent och rensades ogräs på Furulunds torg. Marith Hesse (vänster) har varit kommunstyrelsens ordförande i fem år och Marianne Sörling (höger) har mycket erfarenhet som centrumutvecklare.

PARTILLE | I onsdags förra veckan samlades BID Furulund på torget tillsammans med kommunen för att städa och snygga till det.

– Vi ser det som en möjlighet att göra en insats och se till att det är rent och snyggt utanför centrum som är under utveckling, säger Marith Hesse (M), kommunstyrelsens ordförande.


 

Det var en solig men kylig morgon när Lokalpressens reporter anlände till Furulunds torg. Utanför matbutiken var det full aktivitet när medlemmar i BID Furulund tillsammans med Partillebo, Sigillet, Aspelin & Ramm och näringslivsenheten på Partille kommun var där och städade på torget. Det borstades undan grus, rensades ogräs och plockades skräp. Det hela var en gemensam insats med syfte att skapa ett trevligare Furulund torg där det planeras nya bostäder bland mycket annat.

– Runt 500 nya bostäder är planen nu men sen vet man ju aldrig över tid. Men här ska också förvandlas med parkeringen och allting. Det kommer bli ett jättelyft för det här annars typiskt tråkiga centrum, säger Marith Hesse.

Även förra året träffade Lokalpressen Marith Hesse och centrumutvecklare Marianne Sörling på torget och diskuterade planerna som finns för att utveckla Furulund. Då pratades det om nya bostäder, stadsgata och metrobussar. Det konstaterades då att det var flera år bort och när frågan nu kom upp ett år senare var planen densamma.

– Man har tagit sig vidare sen förra året men några politiska beslut har inte tagits än, men med detaljplaner så är det inte ovanligt att det kan ta upp till fyra år. Det är ett väldigt stort projekt med många inblandade, det är inte bara kommunen utan flera parter som äger delar av torget men även Trafikverket, säger Marith Hesse.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons

Egen annonsera b

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.