RedTivoli – reklambyrån som firar tio år i Partille


Denny Bågenholm 2023-04-16

På Ögärdesvägen har det skapats magi i snart tio år. Victor Edholm, Henrik Lindqvist, Peter Eriksson och Marcus Almqvist är “Creativity for hire”.
Bild:RedTivoli
På Ögärdesvägen har det skapats magi i snart tio år. Victor Edholm, Henrik Lindqvist, Peter Eriksson och Marcus Almqvist är “Creativity for hire”.

Sävehofs Frida Rosell är en av alla spelare som fotograferats inför de senaste årens seriepremiärer i Partille Arena. RedTivoli gör alla animationer, backdrops och har även gjort Bolliver som är Sävehofs maskot.<br /><br />
Bild:RedTivoli
Sävehofs Frida Rosell är en av alla spelare som fotograferats inför de senaste årens seriepremiärer i Partille Arena. RedTivoli gör alla animationer, backdrops och har även gjort Bolliver som är Sävehofs maskot.Liseberg firar 100 år och kommer att ha en varieté med Carl-Einar Häckner tillsammans med Varietéorkestern och artister. Detta blir den sjunde affischen sedan 2010 som Peter gjort för Carl-Einar Häckners Varieté på Liseberg genom åren. RedTivoli gör även Carl-Einars hemsida, affischer och bilder till hans övriga föreställningar.
Bild:RedTivoli
Liseberg firar 100 år och kommer att ha en varieté med Carl-Einar Häckner tillsammans med Varietéorkestern och artister. Detta blir den sjunde affischen sedan 2010 som Peter gjort för Carl-Einar Häckners Varieté på Liseberg genom åren. RedTivoli gör även Carl-Einars hemsida, affischer och bilder till hans övriga föreställningar.

För armaturföretaget från Skene tog man fram ett nytt fotokoncept. \
Bild:RedTivoli
För armaturföretaget från Skene tog man fram ett nytt fotokoncept. "Nu vidgar vi samarbetet med att även leverera miljöbilder i 3D", säger Henrik Lindqvist.

<span id=\
Bild:RedTivoli
För Lundbergs skapar vi 3D-bilder för att placera deras produkter i en lämplig miljö. Här visar vi hur akustikpaneler kan se ut i ett vardagsrum.

Sävehofs Maskot \
Bild:RedTivoli / Denny Bågenholm
Sävehofs Maskot "Bolliver" ritades av Henrik efter önskemål av Sävehof att skapa en snäll med tuff maskot.

PARTILLE | RedTivoli är den lilla byrån som från början inte ville vara en reklambyrå. Men efter tio år har de fått inse att de faktiskt är en reklambyrå, fast en som följer sina kunder från idé till färdig produktion.

– Det kanske inte är något unikt men för oss är kundrelationer och att vi tar oss an roliga projekt det viktigaste, säger Henrik Lindqvist.


 

Deras slogan är “Creativity for hire” och allt började då Henrik Lindqvist hade jobbat i reklambranschen under 20 år och tröttnat på att inte få vara kreativ, där han satt som VD på en stor reklambyrå. Efter tre år sa han upp sig för att få arbeta kreativt igen.
– Jag bestämde mig för att sälja mina aktier i företaget och sluta. Sedan jobbade jag som frilansare och konsult i ett par år. Tills jag fick en fråga om att göra film och tänkte att det kan väl inte vara så svårt.

– Då ringde jag till den enda fotograf och filmare jag kände och det var Marcus (Almqvist). Jag frågade om han ville vara med och göra film i en lagerlokal, i Stora Höga tror jag det var. Han sa "jajamen, självklart vill jag det".

Marcus hade också tröttnat på filmbranschen och arbetade då som frilansare med andra saker. Så han åkte till Stora Höga med Henrik och båda tyckte samarbetet var väldigt roligt och funkade bra.
– Jag tyckte att vi jobbade bra ihop så jag bjöd in Marcus, Peter, Viktor och en kille till som heter Andreas. Jag bjöd hem dem till Marcus faktiskt. Vi grillade hamburgare och snackade en massa strunt och så sa jag att jag är sugen på att starta en byrå och frågade om de var sugna på att vara med, den enda som sa ja var Marcus. (Tio år senare är både Peter och Victor med i firman, reds. anm.)

Både Henrik och Marcus var lite vilsna i vad de ville göra och då var det inte alls en reklambyrå som de båda kompanjonerna ville vara. De visste inte om de ville jobba med film och “motion graphics” eller med traditionell reklam.
– Men vi var väl mest trötta på att jobba själva. Att man hela tiden var frilansare och inte hade någon fast punkt utan hoppade från jobb till jobb. Så vi bestämde oss egentligen för att det är skönt att ha någon man kan lita på som man kan jobba med. Som prioriterar jobbet men också familjen.

Men idag är ni en reklambyrå?
– Absolut, idag är vi en reklambyrå. Vi gör allt från “ax till limpa” för våra kunder, från traditionell reklam till film, motion graphics och 3D. Vi har idag en enorm erfarenhet då alla fyra på företaget har jobbat runt 30 år i reklambranschen.

Så när ni bestämt er att börja arbeta ihop, vad hände då?
– Då började vi leta efter lokal. Det tog ett halvår tror jag tills vi hittade den, där vi sitter idag.

– Det första stora jobbet vi gjorde var för Göteborgsbaserade spelföretaget Hello There som producerade ett spel för artisten Avicii eller Tim Bergling. Vi skapade en trailer när de lanserade Avicii-spelet Gravity för Playstation på en stor mässa i Paris 2014. Senare vann spelet Gravity, guld i Svenska Designpriset, kategori Device. Det var mycket motion graphics och film kombinerat och med spelklipp och sånt.

– Sen gjorde vi filmer för VGR där vi filmade sjukhus och filmer för bananplantager i Dominikanska republiken. Så det var väldigt spretigt i början, skulle jag säga. Vi högg nog på allt.

– Vi flyttade in här i Partille på en måndag. Sen på tisdagen så blev vi inbjudna till Sävehofs nätverk, Bollkänslan. Sedan dess har vi gjort all deras grafik för inspring och backdrops och även ritat deras maskot Bolliver och fotograferat alla deras spelare. Vi fick vara med redan innan Partille Arena var färdigbyggd och gick runt i bygghjälmar i betongskelettet för att tillsammans med klubben ta fram deras profi.. Vi har inte varit så bra på att visa upp oss lokalt men det flesta har sett våra jobb i Partille Arena i samband med Sävehofs matcher, säger Marcus och skrattar.

– Det var ju ett jättekul uppdrag och vi hade väl lite filosofin att försöka ge tillbaka till där man håller till. Och handboll låg framförallt Marcus varmt om hjärtat, som gammal handbollsspelare. Han har ju även barn som spelar i klubben, fortsätter Henrik.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons

Egen annonsera b

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.