Allum erbjuder gratis mensskydd


Denny Bågenholm 2023-08-15

Allum i samarbete med Herbox erbjuder nu sina besökare gratis mensskydd.
Bild:Denny Bågenholm
Allum i samarbete med Herbox erbjuder nu sina besökare gratis mensskydd.

PARTILLE | Köpcentrumet i Partille fortsätter att underlätta för sina besökare. Nu är det kvinnorna som får det lite enklare när de kan hämta ut gratis mensskydd på en av toaletterna om läget är akut.

– Vi vill underlätta för kunderna, annars kan dagen vara förstörd, säger Selma Sadikovic.


 

Allum har startat ett pilotprojekt tillsammans med Herbox för att underlätta för alla kvinnor genom att erbjuda gratis mensskydd på en av sina toaletter. Ett projekt som Selma Sadikovic, som är Allums tekniska chef, har startat igång.

Vad är anledningen till projektet?
– Vi vill alltid ge lite mer till våra besökare än att bara vara ett köpcentrum. Man ska känna sig trygg och bekväm när man besöker oss. Och om olyckan skulle vara framme så ska det vara enkelt att få tag i mensskydd. Precis som toaletter eller andra faciliteter här hos oss. Du ska kunna känna dig fräsch under din vistelse på Allum, säger Selma.

Är det något som har önskats av era besökare?
– Nej, det har det inte gjort. Men det är också något som det inte pratas så mycket om. Det här med mens är ju fortfarande lite tabubelagt och för mig är det ett viktigt besked att vi erbjuder mensskydd gratis.

Hur har responsen varit?
– Klart positivt måste jag säga. Personalen som är ute i centrumet har fått till sig att det uppskattas och att det är en bra grej att kunna erbjuda, säger Selma.

Nu är det på en toalett, kommer det på fler framöver?
– Vi får först utvärdera hur detta fungerar innan vi tar beslut om vi ska sätta in fler automater på andra toaletter men det är inte omöjligt, fortsätter hon.

Avslutningsvis måste du berätta vad en teknisk chef gör?
– Jag ser till att allt funkar tillsammans med mina kollegor. Att dörrarna snurrar, ljuset är tänt, rulltrappan åker och jalusierna går upp till butikerna. Men även värme och kyla, att avfallet hanteras och att det inte är stopp i våra ledningar.

– Jag gör helt enkelt det jobbet som ingen ska märka av. Självklart är jag inte ensam utan har många härliga medarbetare som ser till att det är en bra upplevelse att besöka Allum, säger hon avslutningsvis.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.
Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.