Våren är här


Denny Bågenholm 2024-02-21

Nu har våren äntligen kommit till Göteborgsområdet. Även om det endast är runt 5 grader så är det snart dags för glass, shorts och solglasögon. Håll ut.
Bild:Wikipedia
Nu har våren äntligen kommit till Göteborgsområdet. Även om det endast är runt 5 grader så är det snart dags för glass, shorts och solglasögon. Håll ut.

Våren har nu kommit till oss - och det är några veckor tidigare än normalt. Den 15 februari konstaterades meteorologisk vår i Göteborgsområdet. Sedan dess har det varit en medeltemperatur över 0°C sju dagar i följd. Vanligtvis infaller våren kring 5 mars över vårt område.

 

Ett annat säkert tips för vårens ankomst är när de första tranorna kommer till Hornborgarsjön och 2024 dök den första tranan upp igår förmiddag.

Meteorologisk vår definieras när dygnsmedeltemperaturen stiger över 0 grader under minst sju sammanhängande dagar, vilket markerar slutet på den period då dygnsmedeltemperaturen är under denna gräns. I Sverige varierar tidpunkten för meteorologisk vår beroende på region.

För Västra Götalands län, som ligger i sydvästra delen av Sverige, brukar meteorologisk vår normalt anlända i början fram till mitten av mars, men exakta tidpunkter kan variera från år till år beroende på väderförhållandena. Det är viktigt att notera att detta är en genomsnittlig tidsram och faktiska förhållanden kan variera.Våren kan inte komma innan 15 februari eller efter den 31 juli.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.