Ravelli invigde hjärtstartare på Alla hjärtans dag


Jonas Bengtsson 2024-02-14

Thomas Ravelli, ambassadör för Hjärtuppropet, invigde på Alla hjärtans dag två dygnet runt-tillgängliga hjärtstartare i köpcentret Nordstan.
Bild:Tommy Holl
Thomas Ravelli, ambassadör för Hjärtuppropet, invigde på Alla hjärtans dag två dygnet runt-tillgängliga hjärtstartare i köpcentret Nordstan.

Helena Lindqvist, vd på Nordstan, och Thomas Ravelli vid bandklippningen i dag.
Bild:Tommy Holl
Helena Lindqvist, vd på Nordstan, och Thomas Ravelli vid bandklippningen i dag.

NYHETER | I dag är det Alla hjärtans dag. Och vad kan passa bättre då än att inviga två hjärtstartare? Det tyckte i alla fall Hjärtuppropets ambassadör Thomas Ravelli som var på plats i köpcentret Nordstan.

 

Tillgängligheten av hjärtstartare är otroligt viktig för att livräddningskedjan ska fungera. Hjärtstartare behövs snabbt för att öka möjligheten till att rädda fler liv i samhället. Det har Nordstan i Göteborg förstått och idag var Hjärtuppropets ambassadör Thomas Ravelli på plats för att klippa invigningsbandet tillsammans med Nordstans vd Helena Lindqvist.

– Det är fantastiskt roligt att Nordstan blir första köpcentrum att bli Hjärtvänlig Partner och nu hoppas vi fler tar samhällsansvar, säger VM-bronshjälten och Mölnlyckebon Thomas Ravelli i ett pressmeddelande. 

Nordstan kommer även att sprida Hjärtuppropets syften i sina kanaler och dela kunskapen om hur vi kan rädda fler liv från plötsligt hjärtstopp utanför sjukhusen i Sverige. Att vi har tillgängliga hjärtstartare i våra samhällen är en förutsättning om vi skall kunna rädda fler liv vid plötsligt hjärtstopp.

Hjärtuppropet skriver i sitt pressmeddelande att man har fokus på tillgängligheten och att det behövs fler hjärtstartare tillgängliga för alla dygnet runt.

– Hjärtstoppen tar inte ledigt på kvällar och nätter, säger Thomas Ravelli som själv var med och räddade en man som drabbades av ett plötsligt hjärtstopp sommaren 2022.

– Tyvärr hade Göteborg vid senaste årsskiftet bara 16 procent av de registrerade hjärtstartarna tillgängliga dygnet runt. I Nordstan finns nu två väl upplysta och dessutom ständigt larmade och övervakade, berättar Thomas Ravelli.   

Helena Lindqvist, vd på Nordstan:
– Nordstan vill vara med och ta ett större samhällsansvar. Genom att installera offentliga hjärtstartare och utbilda både våra egna medarbetare och butiks- och restaurangpersonal i hjärt-lungräddning bidrar vi till att skapa en tryggare miljö i Nordstan.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.