Nu är Queens låtar tillbaka i Scandinavium


Denny Bågenholm 2023-02-04

Glada och laddade körmedlemmar inför konserten på fredag i Scandinavium
Bild:Denny Bågenholm
Glada och laddade körmedlemmar inför konserten på fredag i Scandinavium

1982 spelade Queen i Scandinavium och nu är Peter Johansson där för sin Champions of Rock, en turné med Queens alla klassiska låtar. Detta tillsammans med en stor Joyvoicekör med  Marcela Hejl och körmedlemmar från Härryda, Lerum och Partille.

 

I Champions of Rock så är det ungefär 400 sångare som genom audition tagits ut till turnén. Alla körmedlemmar är inte med på alla konserter utan det är mellan 50-80 på varje konsert. Joyvoice är ett körkoncept som finns i hela Sverige och som ägs och drivs av Hanna Rydman. Det finns lokala körer på ett 50-tal ställen runt om i Sverige.

Partilles kör leds av Marcela Hejl.
– Det började med att alla fick göra en audition hemma där man spelade in sig själv och skickade sedan in filmen och hade man tur blir man uttagen till turnén. En av de stora fördelarna med Joyvoice är att alla som är med använder en speciell app där man får sin del av låtarna med stämmor och exakt hur man ska sjunga, sedan repar man in allt hemma i duschen, säger Marcela och skrattar.

Lokalpressen träffar kören som repar under söndagen i ett konferensrum i Svenska mässan. De har inte träffats tidigare utan detta är en av två gånger de möttes och tränade inför konserten i Scandinavium nästa fredag 10 februari. Ungefär 30 medlemmar gick igenom flera klassiska Queenlåtar med stor inlevelse. Själva repetitionen arrangeras av gruppmedlemmarna själva där Beneharo Salazar Askenberg har koordinerat.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.