Vinnaren sprang 214 kilometer

Denny Bågenholm 2023-06-15

Flest varv vinner. Ett varv på 6,7 kilometer ska klaras av på under 60 minuter. Därefter ska deltagarna vara på startlinjen igen nästa hel timme. Vinnaren Johan Harvigsson sprang 32 varv. Rekordet är 41 varv, vilket sattes av Magnus Rabe ifjol.
Bild:Gisela Glaffey

LERUM | Johan Harvigsson från Sollebrunn vann den fjärde upplagan av Jernbrukets backyard ultra. Johan avslutade efter 32 varv (214 kilometer). Förra året gjorde Johan 24 varv. David Strodel (Lerums friidrott) gav upp efter 31 varv och slutade tvåa.

104 löpare stod på startlinjen klockan 18 under fredagskvällen 2 juni vid Jernbruket i Floda. 83 av dem gjorde 7 varv eller mer, det vill säga nästan 47 kilometer. Sju löpare klarade av att springa 24 varv. Loppets yngsta deltagare var 12 åriga Hilding Martinsson från Floda som sprang fyra varv (27 kilometer).

Jernbrukets backyard ultra har blivit ett lopp som drar löpare från hela södra Sverige. De vackra omgivningarna och stämningen kring Jernbruket i Floda gör att löparna mer än gärna kommer tillbaka.

– Loppet hjälper till att sätta Floda med omgivningar på kartan. Många av löparna återkommer för att besöka området i andra ärenden, säger Patrik Johansson, från arrangörsklubben Jernbrukets Ultra, i ett pressmeddelande.