Premiär för ultragolf på Öijared golfklubb – hundra hål på ett dygn ska spelas


Jonas Bengtsson 2022-06-15

Ultragolf benämns som golfens motsvarighet till Vasaloppet. Under ett dygn ska uppåt hundra golfhål spelas på Öijared golfklubb när Ahlsell Flag100 avgörs.
Bild:Öijared Golfklubb
Ultragolf benämns som golfens motsvarighet till Vasaloppet. Under ett dygn ska uppåt hundra golfhål spelas på Öijared golfklubb när Ahlsell Flag100 avgörs.

LERUM | Den 28 juni ska Ahlsell Flag100 spelas på Öijared golfklubb. Deltagarna ska då försöka spela 100 hål på ett och samma dygn.
– Målet är att få så många som möjligt att fullfölja tävlingen, säger klubbchefen Lars Brydolf. Tävlingsformatet ultragolf uppfanns av Stockholms golfklubb och premiärtävlingen gick år 2020 på Kevingebanan – med gott resultat.


– Vi ville testa hur många hål man både hinner och orkar spela under ett dygn. Upplevelsen blev mindre extrem än förväntat, kroppen anpassade sig bra till det höga speltempot, säger Tobias Hindersson, i ett pressmeddelande, som tillsammans med Johan Stille var initiativtagare.
– Av fyrtio startande första året kom trettionio i mål – och de flesta spelade betydligt bättre golf än de hade förväntat sig och framför allt: De var glada och nöjda och ville göra det igen! säger Johan Stille.

FAKTA
Ahlsell Flag100 på Öijared golfklubb den 28 juni:
Flagg-golf 100 hål Antal slag (exakt hcp + banans par) *5,55
Starttid klockan 03.00
Gemensam start med två spelare i varje boll
Hcp gräns 14,0

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Till alla Lokalpressens läsare, njut av semestern, smörj er ordentligt och glöm inte följa Lokalpressen på hemsidan, Facebook, Instagram och Twitter. Den enda tidningen med DINA lokala nyheter helt gratis i brevlådan, på webben, i telefonen, i appen och sociala medier hela sommaren.Tipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.