Lotta får kulturpris och egen spårvagn


Hanna Uhlin 2022-06-11

En ny spårvagn av modellen M33 bär nu Lotta Engbergs namn.
Bild:Tommy Holl
En ny spårvagn av modellen M33 bär nu Lotta Engbergs namn.

LERUM | Den folkkära programledaren Lotta Engberg är ”Lotta” med hela svenska folket. Nu har hon gjort sig ett namn i ytterligare ett sammanhang. Lotta Engberg är nämligen 2021 års kulturpristagare – och har numera en spårvagn döpt efter sig.

– Det är naturligtvis oerhört hedrande och stort, säger den före detta Olofstorpsbon.
Varje år utser Göteborgs Spårvägar en känd göteborgsprofil till årets kulturpristagare tillsammans med Göteborgs stads kulturnämnd. Utöver äran får kulturpristagaren 10 000 kronor och en skulptur skapad av formgivaren Carl-Johan Skogh. Och sist men inte minst – sitt namn på en av Göteborgs spårvagnar.

Den 20 maj delades 2021 års kulturpris ut, och den här gången gick priset till Lotta Enberg. Den folkkära programledarens namn står nu med prydlig skrivstil i båda ändar av den nya spårvagnsmodellen M33.

Läs mer i helgens tidning >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Till alla Lokalpressens läsare, njut av semestern, smörj er ordentligt och glöm inte följa Lokalpressen på hemsidan, Facebook, Instagram och Twitter. Den enda tidningen med DINA lokala nyheter helt gratis i brevlådan, på webben, i telefonen, i appen och sociala medier hela sommaren.Tipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.