Nya konstgräsplanen invigdes


Aron Mikael Sik 2023-12-05

Anna Hagen och Joakim Fagerström från Lekstorps IF, kommunstyrelsens ordförande Viktor Lundblad (M) och Vincent Nordgren (M), ordförande kultur- och fritidsnämnden, Gunilla Lindell (KD) 2:a vice ordförande, och fritidsintendent Henrik Gustafson.
Bild:Aron Mikael Sik
Anna Hagen och Joakim Fagerström från Lekstorps IF, kommunstyrelsens ordförande Viktor Lundblad (M) och Vincent Nordgren (M), ordförande kultur- och fritidsnämnden, Gunilla Lindell (KD) 2:a vice ordförande, och fritidsintendent Henrik Gustafson.

LERUM | Lekstorps IF fyller 60 år 2024 och lagom till jubileet anläggs en ny konstgräsplan på LP-vallen i Gråbo. I veckan var det officiell invigning med föreningsrepresentanter och ansvariga politiker.

– Vi kommer inte ifrån att konstgräs har stora fördelar: Det är slitstarkt och tål fotbollsspel i princip dygnet runt sju dagar i veckan, nästan året om, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Vincent Nordgren (M).


 

Det är rejält kyligt denna eftermiddag på LP-vallen i Gråbo när representanter från Lekstorps IF:s fotbollssektion, fritidsenheten och kultur- och fritidsnämnden och kommunstyrelsens ordförande Viktor Lundblad (M) är på plats. Den nya konstgräsplanen har varit i gång sedan den 14 november.

– Förutom Lekstorps lag är även Sjövik här och tränar. De har fått tillbaka sin seniorverksamhet, och deras barn- och ungdomsverksamhet kommer också vara här och träna. Lekstorp och Tollered har tränat i Stenkullen, nu kan vi knyta nya förbindelser mellan föreningarna också, säger Anna Hagen, ordförande i Lekstorps fotbollssektion.

Fram till 21.30 på kvällarna är det tillåtet att träna fotboll på planen, det är många i området som är här och bara spelar spontant på fritiden, enligt Anna Hagen. Planen kommer inte att skottas i år på grund av att den är nylagd, men till våren kommer den ha satt sig ordentligt, berättar fritidsintentent Henrik Gustafsson som arbetat med projektet att anlägga den nya planen.

– Det saknas fortfarande ytterligare 40 ton granulat som vi ska lägga på senare i vår, vi började med projekteringen så sent i maj så därför har vi inte hunnit med att lägga allt. Men den är fullt spelbar redan nu, därför är det bara bra att vi släpper på spelare så att granulatet trampas in i mattan, säger han.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.