Landshövdingen på turnéstopp i Lerum


Aron Mikael Sik 2023-09-26

Kommunstryelsens ordförande Viktor Lundblad (M), kommundirektör Gull-Britt Eide och landshövding i Västra Götaland Sten Tolgfors hade möte i onsdags.
Bild:Aron Mikael Sik
Kommunstryelsens ordförande Viktor Lundblad (M), kommundirektör Gull-Britt Eide och landshövding i Västra Götaland Sten Tolgfors hade möte i onsdags.

LERUM | Landshövdingen i Västra Götalands län, Sten Tolgfors, besökte Lerums kommun och hade möte med kommunledning och politiker. Lerum är nummer 47 i ordningen av regionens totalt 49 kommuner som landshövdingen nu betar av på sin turné.

– Det är bland det viktigaste och roligaste jag gjort hittills i rollen, säger han.


 

Sten Tolgfors, tidigare försvars- och handelsminister, tillträdde som landshövding för nästan exakt ett år sedan och besöker nu samtliga av länets 49 kommuner. Lerums kommun var nummer 47 i ordningen och under onsdagen hade Tolgfors möte med kommunstyrelsens ordförande Viktor Lundblad (M), vice ordförande i kommunstyrelsen Renée Bengtsson (S), oppositionsrådet Anette Holgersson (V) samt kommundirektör Gull-Britt Eide.

– Det är väldigt nyttigt för jag får en bild av vilka frågor som är viktiga för kommunerna och på det sättet kan sammanväga den övergripande bilden för hela länet. Frågor som lyfts fram lokalt och mer geografiskt knutna, övergripande frågor. Så får vi ett ansikte på varandra och det är också viktigt, säger Tolgfors.

Den gröna omställningen, civilförsvaret och demokratifrågor var således tre stora frågorna på agendan under landshövdingens möte med Lerums kommun.
– Vi ser att vårt län mer än Sverige generellt påverkas av möjligheterna med den gröna omställningen. Ta elförbrukningen som kommer tredubblas och mega-investeringen som är på väg in, flera batterifabriker i Mariestad och Göteborg, ett kemikluster i Stenungssund, raffinaderinäringen, hamn och sjöfart, hela fordonsindustrin i allmänhet. Det är väldigt genomgripande satsningar, fortsätter han.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.