Julkonsert med lokalt fokus


Aron Mikael Sik 2022-11-29

Hemvändarna kommer till Dergårdsteatern med gästartister Åsa Fång, Pär Edwardsson, Jacob Andréas, Pierre Eriksson.
Bild:Nikola Stankovic, Kjell Samuelsson, privat
Hemvändarna kommer till Dergårdsteatern med gästartister Åsa Fång, Pär Edwardsson, Jacob Andréas, Pierre Eriksson.

LERUM | Musiker och artister med bakgrund i Lerums kommun ”kommer hem igen till jul” och bjuder på stor konsert på Dergårdsteatern. Motor i evenemanget är musikalartisten Jacob Andréas.

 

– Tanken är att samla de bästa artisterna lokalt, både de som bor kvar och de som flyttat – listan kan göras lång, vi har många andra som kan vara med nästa år om det blir lyckat, säger han.

Det är Jacob Andréas tillsammans med musikern Lasse Lindberg som ligger bakom konceptet, idén uppstod vid ett av många tillfällen då de stod för underhållningen på Aludden Providôre – och tanken växte om att samla folk till en gemensam julkonsert.
– Vi kom in på att det finns många artister, musiker, skådisar, allt möjligt som har rötter i Lerum, antingen inflyttade eller att de har växt upp här. Ur det här växte tanken på att göra en konsert med de här personerna, jag är själv inte härifrån men har bott här lite drygt tio år nu, berättar Jacob.

Han och Lasse Lindberg fick med sig artisterna Åsa Fång, Pär Edwardsson och dragspelsvirtuosen Pierre Eriksson på tåget och ihop med musikerna Mikael Backegårdh, Björn Fryklund och Lasse Lindberg har ett kompband startats under ledning av kapellmästare Mats Sköldberg. Musiken i konserten består av klassiska jullåtar i specialarrangemang av Sköldberg.

Dessutom har lokala körerna Gaudia och Mottetkören med ett fyrtiotal sångare knutits till projektet och den senaste veckan har de repat tillsammans med bandet för att ge ”Hemvändarna – vi kommer hem igen till jul”.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medie


Tipsa en vän Skriv utAnnons

Egen annonsera b

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.