44-årig kvinna misskötte sina kaniner


Denny Bågenholm 2022-11-29

Bild:Andriyko Podilnyk / Unsplash

LERUM | En medelålders kvinna har fått föreläggande från länsstyrelsen efter att myndigheten kontrollerat kvinnans djurhållning och uppmärksammat flera brister.

 

Under sommaren var myndigheten på ett första besök där uppmärksammades flera brister, bland annat att buren var för liten, att sitthylla saknades, att kaninerna delvis hölls på nätgolv och att bomaterial saknades.

När länsstyrelsen gjorde återbesök i mitten av oktober fanns nu kaninerna inomhus i ett köksskåp med en hylla av galler. En kanin satt på gallret och en under. Gallret hade rasat nedåt så det riskerade att hamna på kaninen under. Framför buren stod en glasskiva, vilket gjorde att det blev dåligt med frisk luft och varmt i utrymmet. Ytan var för liten, dricksvatten, bomaterial och sitthylla saknades.

Myndigheten beslutar följande att kvinnan omgående behöver se till att kaninerna får tillgång till sitthylla, fri tillgång till dricksvatten, god ventilation, utrymmen som är fria från skaderisker, inte hållas på nätgolv som är upphöjda från marken, tillgång till flätbart bomaterial.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons

Egen annonsera b

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.