Färre har gymnasiebehörighet i Lerum


Denny Bågenholm 2022-08-01

Färre behöriga lärare och mindre antal godkända med gymnasiebehörighet.
Bild:Freepik
Färre behöriga lärare och mindre antal godkända med gymnasiebehörighet.

LERUM | Fler elever som lämnar årskurs nio i Sverige är behöriga till gymnasiet. Även fler gymnasieelever tar studenten inom tre år. Men skillnaderna är stora mellan kommunerna. Både de nior som har gymnasiebehörighet och grundskollärare med lärarlegitimation har minskat i Lerum, skriver Newsworthy i en rapport.

 

Lärarbehörigheten har minskat i Lerum
Under det senaste läsåret hade 73 procent av grundskollärare i Lerum lärarlegitimation och behörighet i minst ett ämne. Det är en lägre andel än 2018, då 74 procent var behöriga i minst ett ämne. Lerum har högre andel behöriga lärare än riket som helhet. Högst andel behöriga i Västra Götalands län finns i Grästorps kommun, där 83 procent var behöriga i minst ett ämne.

Färre behöriga till gymnasiet
Förra läsåret gick 86 procent av eleverna i årskurs nio i Lerum ut med behörighet till yrkesprogram på gymnasiet. Det är färre än 2018, då motsvarande siffra var 89 procent.

Fler klarar gymnasiet på tre år
Det är en större andel av alla elever som gick ut gymnasiet på tre år nu jämfört med i slutet av förra mandatperioden – både i Lerum och i riket som helhet. Andelen har ökat från 72 till 74 procent i kommunen. Lerum ligger högre än rikssnittet. Högst genomströmning i Västra Götalands län har Bengtsfors kommun, där 86 procent klarade utbildningen på tre år.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Till alla Lokalpressens läsare, njut av semestern, smörj er ordentligt och glöm inte följa Lokalpressen på hemsidan, Facebook, Instagram och Twitter. Den enda tidningen med DINA lokala nyheter helt gratis i brevlådan, på webben, i telefonen, i appen och sociala medier hela sommaren.
Tipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.