Ny projektor till Tollereds bio - ”Det ser väldigt bra ut”


Aron Mikael Sik 2023-05-02

Tolleredsbon Anders Svensson från Austman consulting installerade den nya projektorn.
Bild:Privat
Tolleredsbon Anders Svensson från Austman consulting installerade den nya projektorn.

KULTUR & NÖJE | Folkets bio, Svenska filminstitutet och Sparbanksstiftelsen i Alingsås bidrog till en sprillans ny filmprojektor till Tollereds bio. Den nya maskinen är en teknisk uppgradering och en investering som ska hålla åtminstone de kommande tio åren.

– Installationen gick enligt plan och vi är redo att öppna för ordinarie visningar den 30 april, säger Per Hassling, ordförande Tollereds bio.


 

Förra veckan blev det av, Lokalpressen skrev nyligen att den lilla biografen skulle motta ett bidrag på 50 000 kronor från Sparbanksstiftelsen Alingsås för det nya inköpet. Tillsammans med stöd från Folkets bio (vilket Tollereds bio är medlem i) och Svenska filminstitutet har man nu investerat i en ny filmprojektor för cirka 700 000 kronor.

– Den gamla levde ju på lånad tid. Det finns inga reservdelar kvar till den och då var det bara att skaffa en ny mer energisnål som dessutom är mycket bättre och inte genererar lika mycket värme i maskinrummet, säger Per.

Det är företaget Austman Consulting med teknikern Anders Svensson, själv bosatt i Tollered, som har installerat den nya projektorn. Biografen stängde under flera dagar då tilltaget är tidskrävande och komplicerat och själva apparaten är dubbelt så stor som den förra med en vikt på över hundra kilo.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons

Egen annonsera b

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.