Amerikansk folkmusik till Mölnlycke


Denny Bågenholm 2023-05-03

Sugar Mill Stringband Trion består av Fred Sörensson, Emma Ekström och Marko Manninen.
Bild:Privat
Sugar Mill Stringband Trion består av Fred Sörensson, Emma Ekström och Marko Manninen.

KULTUR & NÖJE | På söndag klockan 10 i samband med gudstjänsten i Equmeniakyrkan i Mölnlycke kommer det bjudas på traditionell amerikansk folkmusik, även kallad Oldtime.

– Musiken är besläktad med Bluegrass men lugnare och mer primitiv, perfekt för verandan, säger Niklas Fröjd.


 

På söndag kommer Sugar Mill Stringband till kyrkan för att spela vid några tillfällen under gudstjänsten men förhoppningsvis även till fikat efteråt.
– Det blir två till tre set under gudstjänsten och därefter kan man säkert få höra dem under fikastunden där även jag kanske plockar fram något instrument och “jammar” med, säger Niklas Fröjd som är god vän till bandet.

Bandet spelar traditionell amerikansk folkmusik, även kallad Oldtime, som består av dansmusik, ballader och andra sånger. Trion består av Emma Ekström (banjo och sång), Marko Manninen (gitarr och sång) och Fred Sörensson (fiol och sång).

Oldtime är nordamerikansk folkmusik. Den utvecklades tillsammans med olika nordamerikanska folkdanser, som squaredans och steppdans. Musiken spelas på akustiska instrument, vanligtvis en kombination av fiol och stränginstrument, oftast banjo, gitarr och mandolin. Oldtime anses vara föregångaren till modern country. Musiken härstammar från östra USA och bergskedjan Appalacherna och började spelas av immigranter från Europa och Afrika med klara referenser till irländsk, engelsk och skotsk folkmusik.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.