Flamingokvintetten vinner sin första Grammis - och öppnar för avskedskonsert


Denny Bågenholm 2023-05-04

Dagens Flamingokvintett består av Stefan Kardebratt, keyboard och gitarr. Ulf Georgsson, trummor. Hasse Carlsson, sång. Dennis Janebrink, bas och Douglas Möller på gitarr.<br /><br />
Bild:Pressbild
Dagens Flamingokvintett består av Stefan Kardebratt, keyboard och gitarr. Ulf Georgsson, trummor. Hasse Carlsson, sång. Dennis Janebrink, bas och Douglas Möller på gitarr.KULTUR & NÖJE | Tidigare under året meddelade bandet att man efter 60 år på scen säger tack och adjö. Som en perfekt avslutning inkasserade bandet under Grammisgalan sin första Grammis för albumet “Vi lyfter på hatten”. Hasse Carlsson som varit med sedan starten säger efter vinsten,
“Nu har även farsan en grammis”.

 

Nu kanske ni undrar vem han är farsa till? Det är självklart Tommy och Kim i Arvingarna som redan har fyra grammisar sedan tidigare.
– Jätteroligt att de fick vinna en grammis, de har ju minst sagt hållit på länge, säger Tommy Carlsson trummis i Arvingarna.

– Lätt att glömma hur stora de faktiskt var på 60- och 70-talet för vi får ofta publik som säger att de var ute och dansade till farsan och att de har massa skivor med Flamingo. De var ju ungdomsidoler när de höll på som mest och på den tiden var de ju ute och spelade nästan varje kväll i veckan.
– Pappa är lite obrydd av sig, får han stå på scen, spela golf och ha det bra är han nöjd, han har en härlig inställning till livet, säger Tommy.

Om det hade blivit en avskedskonsert i Partille Arena, hade ni hakat på då?
– Självklart hade vi varit med på det, hade varit otroligt roligt.

– Det var väl på tiden, i grevens tid eftersom vi slutat så var det ju skönt att den kom nu, säger Hasse Carlsson och skrattar. Han fortsätter.
– Jag kanske inte bryr mig så mycket men det är verkligen roligt att vi blir uppskattade nu för dansbanden är ju alltid lite undanskuffade i sådana här sammanhang, säger han.

Men ni kan väl inte sluta nu när ni är heta?
– Du kanske har rätt, vi har ju bara tagit timeout men jag kan ju tyvärr inte spela gitarr längre för händerna vill inte vara med mig och sjunga har jag inte gjort på ett tag. Men det hade kanske ändå varit kul med en sista stor spelning, kanske i Partille Arena. Det har vi pratat lite om, säger Hasse.

Dennis Janebrink har också varit med i Flamingokvintetten sedan starten tillsammans med Hasse Carlsson och även han är öppen för en konsert i Partille Arena.
– Ja, vi har pratat om det och det hade ju varit jättekul att göra en sista konsert tillsammans med Arvingarna och lite gästartister. Man ska väl sluta på riktigt och först en grammis och sedan en avslutningskonsert hade ju inte varit dumt, säger Dennis.

Lokalpressen passar på att ringa till Sofia Kinell-Järpenberg som är Arenachef och tipsar om bandets tankar.
– De är mer än välkomna, det hade varit jättekul att få se dem inför sin hemmapublik i Partille Arena. Det hade inte varit några problem att lösa så jag hoppas det kommer in en förfrågan från ett produktionsbolag för de hade nog dragit mycket publik.

En annan som är extra stolt är Cattis Johansson på Tonart i Alingsås som har varit agent för Flamingokvintetten sedan 1999.
– Jag är så glad så jag sittdansar, det var verkligen på tiden och Hasse Carlsson är en av våra största sångare genom tiderna. Det var de verkligen värda, säger hon.
– En avskedskonsert i Partille Arena säger du, jag det kanske inte är en dum idé, vi får väl se om det finns ett intresse, säger hon avslutningsvis.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.