Igenkänning och skratt utlovas i ny föreställning


Matilda Falk 2024-02-09

Allra senast satte Krönikespelet Alingsås upp Emil i Lönneberga på Palladium. En stor produktion som lockade mycket publik.
Bild:Matilda Falk
Allra senast satte Krönikespelet Alingsås upp Emil i Lönneberga på Palladium. En stor produktion som lockade mycket publik.

KULTUR & NÖJE | Just nu repeterar Krönikespelet Alingsås inför en ny pjäs som har premiär den 23 februari. ”Omtumlad” är ett relationsdrama som handlar om tre kvinnor inlåsta i en tvättstuga och föreningen utlovar ett tragikomiskt drama med oväntade vändningar.

– De blir instängda i en tvättstuga och där rullas deras livsöden upp, säger Lars-Ove Larsson, regissör.


 

Karaktären Cecilia stormar ut från den provisoriska scenen. Det är den yngre kvinnan Barbro som har gjort henne upprörd och den bittra Anna är inte sen med att börja skälla. Konflikten är ett faktum!

Vi befinner oss i Krönikespelet Alingsås föreningslokal där skådespelarna Karin Holmström, Cecilia Wikström och Lena Pihlblad är uppslukade i sina roller. Med manus i hand står regissör Lars-Ove Larsson och betraktar skådespelet.

Pjäsen ”Omtumlad” beskrivs som en tragisk komedi och ett relationsdrama med hög igenkänningsfaktor. Publiken kommer under en timme få lära känna de tre kvinnorna och från första parkett följa deras resa som tacklar frågor som otrohet, svartsjuka och barnlöshet.

– Det rör sig mellan skratt och svåra skeenden i livet på olika sätt, säger Lars-Ove Larsson.
Cecilia Wikström fortsätter:

– Det är, för varandra, tre helt okända kvinnor men sedan kommer det fram vissa kopplingar som åskådarna får lägga ihop.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.