Tommy Nilsson-konserten inställd


Denny Bågenholm 2024-02-07

Tony Hjortsberg på Fun Factory Event fick under tisdagen kasta in handduken och ställa in konserten med Tommy Nilsson. Alltför osäkra ekonomiska förutsättningar gjorde det omöjligt att genomföra den.
Bild:Denny Bågenholm / Pressbild
Tony Hjortsberg på Fun Factory Event fick under tisdagen kasta in handduken och ställa in konserten med Tommy Nilsson. Alltför osäkra ekonomiska förutsättningar gjorde det omöjligt att genomföra den.

KULTUR & NÖJE | Under tisdagen försökte arrangören Fun Factory Event rädda konserten som skulle vara i Wallenstam Arena i början av mars.

– Vi försökte få till en förlängd kostnadsfri avbokningsperiod, som nu helt plötsligt inte accepterades, säger Tony Hjortsberg.


 

Det har varit en tuff uppförsbacke och fram till i helgen hade det sålts knappt 70 biljetter. För att konserten skulle kunna genomföras krävdes runt 700 biljetter för att få det hela att gå runt.

Nu väljer arrangören Fun Factory Event att ställa in Tommy Nilssons konsert, lördag 9 mars.

– Vi försökte i mitten av januari att få förlänga tiden för att avboka för att kunna sälja fler biljetter. Bokningsbolaget föreslog att vi skulle få fram till 9 februari på oss, säger arrangören Tony Hjortsberg som fortsätter:
– När vi ville få det bekräftat att det var det nya datumet som gällde när vi närmade oss datumet som stod i avtalet, alltså 18 januari, så fick vi följande svar: "Som det ser ut nu ja, har ställt frågan till musikerna men inte fått okej på det".

Tony Hjortsberg säger att det har blivit omöjligt att genomföra konserten då för mycket pengar skulle gå förlorade.

– Det blev allt för osäkert, vi var långt ifrån att kunna nå "break-even". Så vi ställer tyvärr in konserten för att skydda oss ekonomiskt och jobbar på för att hitta nya event, säger han besviket.

– Nu försöker vi reda ut om ifall Tommy Nilsson inte var intressant, Mölnlycke och Wallenstam Arena inte lockar, eller om det ekonomiska läget var svårare än vi bedömt, säger han.

– Nu ska vi försöka reda ut med kommunen hur vi kan bygga scen, hänga ljud och ljus för att optimera våra möjligheter. Därefter hitta nya evenemang, säger en besviken men inte uppgiven Tony Hjortsberg.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.