Hitkavalkad i kyrkorna: ”Sitter inte och såsar vid flygeln”


Aron Mikael Sik 2023-09-22

”Det är inte alla som känner till det, men jag är utbildad pianist...” Flygeln fraktas med till varje kyrka på Magnus Carlssons höstturné.
Bild:Pressbild
”Det är inte alla som känner till det, men jag är utbildad pianist...” Flygeln fraktas med till varje kyrka på Magnus Carlssons höstturné.

KULTUR & NÖJE | Folkkära artisten Magnus Carlsson åker på turné i olika kyrkor i höst. Men enligt den gamla schlagerprofilen är konserten ”Se mig – bara för den jag är” ingen stillsam högmässa, snarare en svängig gospelkör.

– Det blir en bra blandning, söndagsklädseln måste inte vara på och det går bra att skratta och sjunga med för full hals, säger han.Att den forne schlagersångaren, känd från Alcazar och tidigare dansbandet Barbados ger sig i kast med en skatt av hitlåtar likt få andra i branschen. Genom åren har Magnus förärats drygt 40 guld- och platinaskivor, hela tolv Grammisnomineringar och en mängd andra utmärkelser, bland annat blev han invald i Melodifestivalens ärofyllda Hall Of Fame häromåret. I september månad åker han på kyrkoturné vilket kanske kommer som en överraskning för vissa, men faktum är att Magnus Carlsson inte är främmande i kyrkosammanhang.

– Jag har spelat ganska mycket i kyrkor faktiskt, det är det inte alla som känner till men jag är utbildad pianist och sångare på Musikhögskolan i Göteborg. Konserten är alltså en blandning av låtar som jag lyssnat på under hela mitt liv egentligen, och som format mig, ända från barndomen och fram till idag.

Allt från Carlssons husgudar Abba nämns och en modern tolkning av Idol-kändisen Victor Leksell. Det blir både långsamma, finstämda tolkningar och snabba, svängigare stycken. Allt levererat med Carlssons eget uttryck med bara ett instrument på scen, pianoflygeln. Det stora schabraket ska åka med sångaren runt på höstturnéns tio stopp i lika många kommuner. För Lokalpressens läsare är konsertdatumet i Göteborg det alternativ som är närmst.

– Datumen är upplagda så att jag skulle kunna hinna ta mig mellan platserna. Det är bland annat min gamla hemstad Borås, Göteborg där jag började min karriär, städer som ligger mig varmt om hjärtat. Jag hoppas att publiken är taggad för det är jag, jag kommer inte sitta och såsa vid flygeln utan går på känsla och bjuda på lite anekdoter från Melodifestivalen eller andra offentliga sammanhang.

Kommer du även spela egen musik?
– Ja, absolut, mina hits kommer också vara med, varvat med tolkningar av andra. Jag har stöpt om materialet så att det ska passa för kyrkorummet, jag brukar få till det bra, så det är bara för publiken att luta sig tillbaka och njuta.

Hösten blir en fullbokad säsong för Magnus Carlsson som i oktober ska på turné med Linda Bengtzing i ”En jäkla massa schlager”, en färgsprakande show sprängfylld med schlagerdängor. Dessutom släpper han ny musik och ett tillskott i vinkollektionen ”Saints and sinners”, denna gång en chardonnay.
– Jag har många olika järn i elden och det älskar jag ju också. Jag har släppt fyra viner, det nya är en vit chardonnay från Spanien som har sålt ruskigt bra redan. Man kan ju ta sig ett glas chardonnay och sedan gå på konsert (skratt), säger han.

Fakta
”Se mig – bara för den jag är”
Plats: Annedalskyrkan, Göteborg
Datum: 24 september Tid: 19.00

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.