Från världens musikscener till 32 ton grus


Aron Mikael Sik 2023-09-21

Hårdrockssvallet sitter fortfarande som det ska. Tidigare Hammerfall-basisten Magnus Rosén kombinerar numera musiken med jobbet som lastbilschaffis.
Bild:Tommy Holl
Hårdrockssvallet sitter fortfarande som det ska. Tidigare Hammerfall-basisten Magnus Rosén kombinerar numera musiken med jobbet som lastbilschaffis.

KULTUR & NÖJE | Pandemin pushade den tidigare Hammerfall-basisten Magnus Rosén att delvis sadla om – till lastbilschaufför. Nu kör han grus i Stenkullens skogar mellan turnéerna.

– Efter några år med minimal inkomst var det dags att kavla upp ärmarna och söka ett vanligt jobb, säger han.


 

När pandemin drog in över välden och Sverige så stannade musik- och kulturlivet som bekant av. Magnus insåg att han behövde dryga ut de kraftigt reducerade inkomsterna livet som musiker och basist bringade.
– Jag hade ett körkort med lastbilsbehörighet sedan tidiga 20-årsåldern och bestämde mig för att göra ett tillägg med yrkesförarbevis och gå några kurser om byggarbetsplatser och regelverk. Att prova på ett nytt yrke så här mitt i livet ger ett nytt perspektiv på verkligheten.

Lastbilsföraryrket var inte vad han hade trott. I stället för hårdhudade attityder fick Magnus ett vänligt och professionellt bemötande i yrkesförarbranschen. Idag är han anställd vid lastbilscentralen HML Haga Mölndal, en organisation han menar står för kvalitet och trivsel.
– Att sitta 2 – 3 meter upp känns till att börja med lite konstigt. Lägg där till 32 ton som den fullastade riggen väger plus längden, ja, det är en viss känsla. Att lastbilsyrket dessutom handlar om precisionskörning där marginalerna bara är några centimeter kanske folk inte tänker på.

Just nu transporterar han grus uppe i Stenkullens skogsområden där NCC anlägger ny elledningsgata med stora kraftledningar. Det är en vacker natur han säger sig komma i kontakt med ute på de små grusvägarna som blir till transportleder för bygget av de nya ledningarna.

Möjligheten att äta lunch mitt ute i skogen är något han verkligen njuter av. Stenkullen är också en plats Magnus besökt många gånger under åren genom sitt musicerande och som ligger honom varmt om hjärtat. Trots det nya jobbet som yrkesförare har han inte lagt musiken och turnerande helt på hyllan, den 1 november åker han till Brasilien på en soloturné som är en del av projektet ”Livets träd” med målsättning att bevara Amazonas regnskog.
– Jag är också aktuell med min nya bok som heter ”Basen i mitt hjärta” som släpptes i våras som finns på alla bibliotek i Sverige. Även senaste skivan med mitt band Magnus Rosén Band är nu ute, det heter ”It’s Time To Rock The World Again”, säger han.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.