After Shavekompanjonerna i ny krogshow: ”Vi blir bara bättre med åren”


Aron Mikael Sik 2023-04-02

Publiken utlovas en kavalkad av humorlegendarernas många sketcher och karaktärer i “Minnesluckor” i höst på kajskjul 8.
Bild:Tommy Holl
Publiken utlovas en kavalkad av humorlegendarernas många sketcher och karaktärer i “Minnesluckor” i höst på kajskjul 8.

KULTUR & NÖJE | Jan Rippe och Per Fritzell turnerar just nu med ”Gott & Blandat” i vilken de återupplivar många av sina klassiska karaktärer från den 40-åriga karriären med Galenskaparna & After Shave. I november är de tillbaka på Kajskjul 8 med en ny krogshow på samma tema.

 

De legendariska originalmedlemmarna Jan Rippe och Per Fritzell är i pensionsåldern men att lägga karriären på hyllan är inte aktuellt än.
– Vi var reseledare i alperna i slutet av 70-talet, då höll man i underhållningen på kvällarna, till fondue-doppandet, en krogshow är lite som att bli reseledare på nytt (skratt), säger Fritzell.

– Vi är ju vana vid formatet, har satt upp fyra olika produktioner här tidigare, inflikar Jan Rippe.
Lokalpressen träffar de båda nöjesprofilerna tillsammans med blekingske regissören Niklas Holtne på Kajskjul 8 i Göteborg, Holtne är inte heller obekant med platsen då han regisserade ”Malmberg full av Livh” här under hösten 2021. Rippe är klädd i ”Rogers” blåställ från klassiska tv-serien ”Macken” och Fritzell bär Adidas-dressen som ”Milton” bär i dito produktion. Två av de karaktärer som garanterat kommer synas i den nya krogshowen ”Minnesluckor” med premiär i november på Kajskjul 8.

Jan och Per befinner sig just nu på turné med föreställningen ”Gott & Blandat” som har ett liknanden upplägg och just återanvänder material för de många karaktärer och sånger de uppträtt med genom decennierna med Galenskaparna & After Shave. Ackompanjerar sångnumren gör humorlegendarernas ständiga husband Den ofattbara orkestern.

– Krogshowen är inte helt olikt den föreställningen vi gör nu, men samtidigt är det skillnad på en krogshow och en föreställning för teaterscener, publiken avnjuter en måltid under kvällen. Dessutom vill vi inte göra exakt samma, vi ska vrida och vända på materialet för att få nya ingångar, nya infallsvinklar, det är också därför vi har med Niklas som regissör, säger Jan Rippe.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons

Egen annonsera b

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.