Vrålstort intresse när Pappa Kapsyl intar Partille med sina dinosauriehits


Jonas Bengtsson 2023-03-17

Pappa Kapsyl har i dag gjort två skolföreställningar för förskolebarn i Partille. Även i morgon uppträder han i Kulturum, då med en offentlig (och utsåld) föreställning.
Bild:Jonas Bengtsson
Pappa Kapsyl har i dag gjort två skolföreställningar för förskolebarn i Partille. Även i morgon uppträder han i Kulturum, då med en offentlig (och utsåld) föreställning.

Den här veckan har det varit kulturvecka i Partille, Kulturpellets var veckans namn. Alla Partillebarn mellan 3-10 år har då tillsammans med pedagoger bjudits in till Kulturum för att få uppleva scenkonst och skapa själva. Det har bjudits på massa olika produktioner på både små och stora scener samt i foajén och på torget framför Kulturum. \
Bild:Jonas Bengtsson
Den här veckan har det varit kulturvecka i Partille, Kulturpellets var veckans namn. Alla Partillebarn mellan 3-10 år har då tillsammans med pedagoger bjudits in till Kulturum för att få uppleva scenkonst och skapa själva. Det har bjudits på massa olika produktioner på både små och stora scener samt i foajén och på torget framför Kulturum. "Allt detta tillsammans skapar ett brett och glödande kulturprogram för Partilles barn!", säger kultursamordnaren Maria Dahl.

 NÖJE | Likt en Tyrannosaurus skulle Pappa Kapsyl kunna lägga till ett Rex som efternamn. För artisten från Kalmar sitter ohotat på tronen vad gäller barnmusik – morgondagens föreställning på Kulturum i Partille är utsåld sedan länge.

 

Carl-Otto “Pappa Kapsyl” Johansson värmde upp inför lördagens spelning med två skolföreställningar i Kulturum under fredagen. Och helt i tidens anda bjöds den entusiastiska och engagerade publiken på en “Melodinosauriefestival” med tio låtar och roligt mellansnack.

Som sig bör var det även röstlappar, jurygrupper, snabbgenomgång och en blinkande rösträknarrobot då monsterhits som "Jag gillar kött", "Tyrannosaurus Rex" och "Dinosauriernas alfabet" fick höga poäng och stora applåder.

Lokalpressen fick ett snack med Pappa Kapsyl efter den andra föreställningen då förskolebarnen lämnat salen med ett leende på läpparna och varsin halvmagisk kapsyl (önskningarna funkar ibland).

– Många entusiastiska ungar och det var glada miner när de gick härifrån, då vet man att man gjort ett bra jobb.

Hur många T-Rexar i betyg ger du dig själv i betyg för showen?
– Jag brukar ju få fem stycken i tidningen “Rexpressen”, det är de som brukar recensera mig (skratt).

Även i morgon ska Pappa Kapsyl uppträda i Partille. Då vid en offentlig föreställning titulerad “Farlig barnmusik”.

– Det är utsålt i morgon så då blir det tryck här. Då blir det ett litet annat låtval och ett annorlunda tema, det här var ju som en Melodifestival som var väldigt interaktiv då publiken fick vara med och rösta. I “Farlig barnmusik” så skojar jag om det finns några regler kring hur barnmusik ska låta och den passar lite bättre som offentlig föreställning, säger Pappa Kapsyl.

Hur mycket är du ute och spelar?
– Jag är fullbokad nästan hela året redan. Så i snitt är det väl varannan helg och så blir det lite skolturnéer, så det är full rulle. Det är kul när man är ute så här och kan kombinera med att köra både en offentlig föreställning och skolföreställning innan, det är toppen.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.