Vi har inte heller ”sålt ut några frågor”


Marith Hesse 2022-10-26

Det är intressant att läsa Thorbjörn Carlssons och Isabelles Asadian Strandmans (båda S) resonemang om att Borgerlig allians (M, Kd ,L ) 20 mandat skulle vara en litet styre, när  Socialdemokraterna själva endast har 13 mandat.

 

I vår valtekniska samverkan med Sd har vi 27 mandat, och när S i sin valtekniska samverkan med V, Mp och C får ihop 24 så är det trots allt färre än 27.  
Vi har inte sagt att Sd ska få ”representation i nämnder och styrelser” däremot att Sd kommer ges demokratisk insyn genom de poster vi enats om. Sverigedemokraterna är idag kommunens tredje största parti och tar genom egen storlek representation i nämnder och styrelser, vilket dom gjort även senaste mandatperioden. 

Vi har inte heller ”sålt ut några frågor”, men däremot enats om frågor som Borgerlig samverkan och Sd gemensamt kommer att driva. Det är alltså frågor som ligger i linje med vad våra tre partier står för. Om S hade undrat vilka hade man kunnat få svar men man väljer hellre att spekulera utan verklighetsförankring för att kunna påstå saker som inte är sanna. Det är möjligt att S själva hade varit beredda att sälja ut sig, det har man ju gjort helt öppet på riksnivå i åtta år, men det är inte så våra partier tänker.

Vi tror att våra väljare uppskattar reell politik mer än den sandlådenivå S artikel ligger på. Vi värnar alltså den kommunala demokratin, för Partilles bästa. Hur det mottas återstår att se när väljarna säger sitt i valet 2026.

Marith Hesse (M)
Anders Midby (KD)
Erik Edlund (L)


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.