Om fyra år ta vi över makten i Partille!


Linus Johansson 2022-10-26

Vi ser ett nytt politiskt landskap i Partille. Ett svagt högerstyre som är helt är beroende av SD:s stöd ska leda kommunen de kommande fyra åren. Något som var otänkbart för Moderaterna förra mandatperioden är nu verklighet. Ett desperat vägval av Moderaterna för att behålla makten.

 

Centern har valt att gå i opposition i protest mot Moderaternas nya samarbete med SD.  Det innebär att det för första gången finns en möjlighet att bygga ett nytt politiskt samarbete mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Centern. En bredare majoritet som kan ta över makten i kommunfullmäktige efter nästa val.

Grunden är redan lagd. Under den här mandatperioden har våra fyra partier förenats i flera viktiga frågor mot den nya fyra klövern M, SD, KD och L. Först räddade vi den unika naturen i Finngösa ravinen från att förstöras för alltid av ett vägbygge. Sedan stoppade vi etableringen av Engelskaskolan som utgjorde ett direkt hot mot Partilles elever och lärare. Till sist stod vi tillsammans upp för att kommunen skulle ta sitt ansvar för de kvotflyktingar vi blivit tilldelade av immigrationsverket.  Dessa politiska segrar visar att det finns förutsättningar för S, Mp, C och V att samlas kring gemensamma frågor och vinna nästa val. Kommunpolitiken skiljer sig från riksdagspolitiken. Här finns det ett gemensamt intresse att göra det bästa för Partilleborna. Då blir partipolitik sekundärt. Det finns goda möjligheter att hitta flera frågor under den mandatperioden som vi tillsammans kan driva. Vem vet kanske L inser att regera med stöd av SD inte är så roligt och byter sida redan under den här mandatperioden. Hade L valt vår sida iställer för SD. Då hade vi redan tagit över makten nu.

Faktum är att V, S, Mp och C  var endast 2 mandat från att ta över makten. Det gör att ett maktövertagande efter nästa val inte längre är orealistiskt. För att det ska bli verklighet krävs fyra år av hårt arbete. Det räcker inte att gå ut på gator och torg en månad innan valet. Vi måste ägna de kommande åren åt att bygga förtroende hos Partilleborna och visa att annat Partille är möjligt.

Vi i Vänsterpartiet ska ta vårt ansvar för att det ska bli ett maktövertagande. Vi ska engagera fler som vill kämpa för ett samhälle som håller ihop och inte delar upp människor utifrån var de kommer ifrån eller vilka ekonomiska förutsättningar de har. Ett starkt Vänsterparti är garanten för en kommunal välfärd som de går att lita och som bidrar till att ge alla Partillebor ett gott liv i vår kommun.
Vänsterpartiet Partille.
Linus Johansson


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.