Vad har M, L och KD sålt till SD?


Thorbjörn Carlsson (S) 2022-10-19

I veckan blev det klart att en liten minoritet i kommunen planerar att styra de kommande åren. Med 20 av 51 mandat i kommunfullmäktige planerar Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna att styra Partille, med stöd av köpta röster från Sverigedemokraterna. De själva beskriver det som att SD i utbyte ska få representation i nämnder och styrelser, samt att de kommer driva vissa gemensamma frågor. Frågan är vilka frågor man sålt ut?

 

Är det Partille centrum som ska rivas och byggas enligt SD:s hittepåritningar, som vi alla vet inte är möjliga att genomföra?

Är det en exkluderande skola, där elever stängs ute från ordinarie undervisning?

Är det ett totalt stopp på bostadsbyggnation eller miljö- och klimatsatsningar?

Vad är priset för makten i kommunen, och hur nöjda är väljarna med resultatet? Det måste vara svårt att vara stolt moderat väljare i detta läge, för att inte tala om liberala sidan. Vi i oppositionen samlar tillsammans 24 mandat i kommunen, vi har många gemensamma frågor med Liberalerna, där vi ser att vi tillsammans hade kunnat bilda majoritet och utveckla Partille i en betydligt mer inkluderande och öppen riktning. Tillsammans hade vi kunnat satsa på bemanningen i skolan, skolbiblioteken, en utökad laddinfrastruktur, ny ishall och mycket mer. Istället väljer man att ta aktivt stöd av SD och sälja ut frågor som man inte vill offentliggöra.

Frågan är vad Partilleborna får för det, och hur det blir när kejsarens nya kläder avslöjas?

Thorbjörn Carlsson (S)
Oppositionsråd

Isabelle Asadian Strandman (S)
Ledamot i kommunstyrelsen


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.