Tredje gången gillt för Kultur Ungdom


Ulf Magnusson 2022-08-07


HÄRRYDA | Två gånger tidigare har Kultur Ungdom i Landvetter ordnat feriejobb för de som har velat ta chansen att arbeta med kultur. Båda somrarna har det skapats film under tre veckors tid. Fast det som skulle bli den stora premiären inför familj och vänner uteblev – det pågick ju en pandemi.

Men i år blev det en premiärfest i full skala i Landvetter Kulturhus inför hundratalet åskådare.
Första året kom den dystopiska framtidsskildringen 3 075. Förra året var det dags för zombiefilmen Rutten. Och i år låg fokus på psykiska störningar som cellskräck och social fobi. Terapi-x heter filmen.

– Vi har bland ett stort antal sökande gallrat fram en grupp om elva deltagare, berättar Anna Gustafsson som leder arbetet från Landvetter Kulturhus tillsammans med Niklas Olovsson.
Ungdomarna är alltså projektanställda under veckorna för att skapa en film tillsammans. Vanliga villkor för ett arbete gäller – man kommer i tid, fullgör sina uppgifter och ska alltså vara närvarande och aktiv under de tre veckorna. Men det har inte varit särskilt svårt att engagera ungdomarna.

– Vi har fått kommendera dem till lunchraster ibland, skrattar Niklas Olovsson, de vill verkligen bara hålla på och arbeta med sina uppgifter.

Läs mer i helgens tidning >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.