Sverigedemokraterna: "Vi kan bli det största partiet i Härryda"


Jonas Bengtsson 2022-08-22

Benarebybon Peter Arvidsson står överst på Sverigedemokraternas valsedel i valet till kommunfullmäktige. Dessutom är han femma på regionlistan och 65:a på valsedeln till riksdagen.
Bild:Jonas Bengtsson
Benarebybon Peter Arvidsson står överst på Sverigedemokraternas valsedel i valet till kommunfullmäktige. Dessutom är han femma på regionlistan och 65:a på valsedeln till riksdagen.

HÄRRYDA | Peter Arvidssons släkt är uppvuxen på en gård i Benareby med anor från 1860-talet. Efter att ha tagit sin ekonomiexamen i Australien och bland annat arbetat i Nya Zeeland och Norge så är skogsbonden och civilekonomen sedan 2010 tillbaka i hembyn där han byggt ett stort hus med sjöutsikt.

Sedan 2018 sitter han med i kommunstyrelsen och fullmäktige — och till höstens val hoppas oppositionspolitikern att Sverigedemokraterna ska bli det största partiet i Härryda.
Intervjun med Peter Arvidsson (SD) äger rum i den gassande solen på balkongen. Där trivs han bra, inte minst vid grillen. I det rymliga huset i Benareby bor han tillsammans med sin fru och två barn, åtta och sex år gamla.
– Benareby var inte så coolt när jag var liten. Det var “Benarebybarnen”, bönderna liksom. Men hela det här området har blivit något helt annat senaste åren. Tomtpriserna här har blivit helt absurda, säger civilekonomen som har eget företag men knappt hinner arbeta grund av allt valarbete.

För Peter Arvidsson hoppas att det hårda slitet ska ge utdelning på valdagen den 11 september.
– Jag tror att vi kan bli det största partiet i Härryda, och då blir det naturligt att vi kan ta makten. I vår valbroschyr, som just kom från tryckeriet, skriver vi att “vi är redo att styra Härryda”. Det är vårt huvudbudskap som kommer ut. Vi talar om att vi vill bilda en ny och bra majoritet, som tänker mer sakpolitiskt. Den maktstrukturen som är i kommunhuset nu måste bort.

– Jag tror att det enda som kan stoppa oss från att få jättemycket inflytande är om sossarna och Moderaterna skulle börja samarbeta. För vi kommer att växa så mycket så att det inte går att ignorera oss.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän     Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.