Stora karateframgångar i EM för Landvetterklubben


Denny Bågenholm 2022-10-13

Medaljörer, tränare och domare poserar; Sanna Haydon, Anders Nilsson, <span style=\
Bild:Kyokushin Karate
Medaljörer, tränare och domare poserar; Sanna Haydon, Anders Nilsson, Leya Nilsson, Alexander Pettersson, Ann-Sofie Berander, Vanda Bahrami, Mattias Olofsson och Johan Jacobsson.

Bild:Kyokushin Karate

<span style=\
Bild:Kyokushin Karate
Olivia Nordström och Johan Jacobsson


HÄRRYDA | Väl på plats i spanska Santa Susanna bärgade man ett guld, två silver och ett brons i den karatedisciplin som anses vara den hårdaste, Kyokushin Karate. – Jag är så stolt över våra deltagare, de har gjort en fantastisk turnering, säger Johan Jacobsson.

 

IKOKU:s Europamästerskap i Kyokushin Karate hölls 8-9 oktober i Santa Susanna utanför Barcelona i Spanien och lockade över 300 deltagare från 17 länder. Som en av representanterna från Sverige deltog föreningen med fem deltagare varav hela fyra lyckades nå en pallplats.

Tävlingarna hölls i en fantastisk Arena utanför Santa Susanna som är en mindre ort i Barcelona provinsen. Normalt åker man hit för sol och bad, Landvetter klubben åkte hit för att vinna medaljer.
– Vi tävlar i en variant av Karate som heter Kyokushinkai som är väldigt fysisk och stilen tillåter fullkontakt, säger Johan Jacobsson

Landvetterklubben tog med sig en välfylld väska hem med medaljer och pokaler, förutom guld till Ann Sofie Berander, Kata Veterans. Blev det silver till Leya Nilsson, Kata Junior Female och Alexander Pettersson, Kata Junior Male. En bronsmedalj gick  till Olivia Nordström, Kumite Senior Female.

Övrig tävlande från Landvetter Kyokushin Karate var Vanda Bahrami i klassen Kata Cadet Female som trots en stark insats inte lyckades nå en pallplats denna gång. Från klubben deltog även Johan Jacobsson som var huvuddomare i både Kata och Kumite, samt coach i Kumite och Sanna Haydon som var domare i Kata. Övriga tränare var Anders Nilsson och Mattias Olofsson.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän     Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.