Regeringen rekordsatsar på svenska infrastrukturen – däribland på snabbtåg genom Härryda


Jonas Bengtsson 2022-06-20

Det blir en rejäl satsning på infrastrukturen av regeringen - men planer på ett stopp i Härryda går inte som tåget.
Bild:Kristian Pohl / Härryda kommun
Det blir en rejäl satsning på infrastrukturen av regeringen - men planer på ett stopp i Härryda går inte som tåget.

HÄRRYDA | Sveriges transportinfrastruktur behöver underhållas och utvecklas – och med en rekordstor satsning på 881 miljarder kronor hoppas regeringen kunna driva på den gröna industriella revolutionen ytterligare. Men det blir ingen annan järnvägsstation i Härryda kommun än vid Landvetter flygplats.

881 miljarder kronor fram till år 2033 ska satsas på att underhålla och förnya statens vägar och järnvägar samt även sjöfarten då en ny nationell infrastrukturplan antagits.
– Nu gör regeringen den största infrastruktursatsningen någonsin. Fler kommer kunna ta tåget till jobbet, åka säkert på vägen och skicka gods med sjöfarten. Vi ställer om transportsystemet och driver på den gröna industriella revolutionen med investeringar i hela landet, sa infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) på en presskonferens i måndags.

Förutom att järnvägs- och vägnätet nu ska förbättras och förnyas så ska satsningen enligt regeringen även “bidra till ökad tillgänglighet, vidgade arbetsmarknadsregioner, regional utveckling, ökad sammanhållning i landet, förbättrad konkurrenskraft och att klimatmålen ska uppnås”.

Läs mer i helgens tidning >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Till alla Lokalpressens läsare, njut av semestern, smörj er ordentligt och glöm inte följa Lokalpressen på hemsidan, Facebook, Instagram och Twitter. Den enda tidningen med DINA lokala nyheter helt gratis i brevlådan, på webben, i telefonen, i appen och sociala medier hela sommaren.Tipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.