Rävlandabolag bakom dräkter i Masked Singer: ”Ett drömuppdrag”


Hanna Uhlin 2023-04-16

Fixas är Skandinaviens största leverantör av karaktärer och specialeffekter. I verkstaden i Rävlanda jobbar både frilansare och projektanställda.
Bild:Tommy Holl
Fixas är Skandinaviens största leverantör av karaktärer och specialeffekter. I verkstaden i Rävlanda jobbar både frilansare och projektanställda.

Bolaget skapar masker och dräkter för både film, tv och reklam.
Bild:Tommy Holl
Bolaget skapar masker och dräkter för både film, tv och reklam.

HÄRRYDA | Sedan ett par veckor är tittarsuccén Masked Singer tillbaka i tv-rutan. Attributmakarna Fia Reisek och Niklas Hermansson i Rävlanda fick uppdraget att tillverka två av de spektakulära maskerna till vårens säsong.
– Det var väldigt kul, men svårt i början, säger Niklas Hermansson.

 

Den tredje säsongen av succéprogrammet Masked Singer är igång och panelen ska återigen lista ut vilka kändisar som döljer sig bakom de iögonfallande kreationerna. Attributmakarna Niklas Hermansson och Fia Reisek driver bolaget Fixas ihop och fick uppdraget att skapa maskerna Vikingen och T-Rex och Forskaren till årets säsong. På sex veckor skulle de specialdesignade dräkterna vara färdiga att skickas från verkstaden i Rävlanda till inspelningsstudion i Stockholm.

– Jag har jobbat med Pelle Magnestam som är ansvarig designer och fick frågan om vi ville göra två av specialdräkterna. Det var väldigt roligt, men svårt till en början. Vi jobbar mycket med film och reklam och då ska det oftast inte se ut som dräkter utan som en karaktär. Här var det tvärtom, säger Niklas Hermansson.

Fia Reisek fyller i:
– Vi fick lägga krutet på rätt ställe. Vi är oftast med under inspelning och ansvarar för dräkterna hela vägen. Nu fick vi öva på att släppa ifrån oss dem helt efter några få intensiva veckor.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons

Egen annonsera b

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.