Nytt grepp för medborgardialog i Härryda


Owe Mabäck 2021-10-13

En park i Mölnlycke är först ut i kommunens första digitala medborgardialogen. Med en interaktiv karta i mobilappen Mitt Härryda är det lätt att lämna förslag om specifika platser. 
Bild:Härryda kommun
En park i Mölnlycke är först ut i kommunens första digitala medborgardialogen. Med en interaktiv karta i mobilappen Mitt Härryda är det lätt att lämna förslag om specifika platser. 

HÄRRYDA | Härryda kommun  vill ta tillvara på medborgares och näringslivets engagemang och göra det enklare för fler att påverka utvecklingen i kommunen. Därför lanserar kommunen en ny digital lösning för medborgardialog. Alla som har en mobiltelefon kan ladda ner appen Mitt Härryda, och via en interaktiv karta tycka till om en specifik plats.


Det började som ett uppdrag i våras när kommunstyrelsen i Härryda kommun ville nå ut brett med möjligheten att tycka till om hur den centralt belägna Massetjärnsparken i Mölnlycke ska utvecklas. 

Kommunen tog fram en ny digital lösning för medborgardialog för att människor ska kunna tycka till så enkelt och flexibelt som möjligt. I appen Mitt Härryda kan medborgare och alla med åsikter om parken tycka till när de själva vill och kan. De markerar en plats på en karta och skriver förslag på vad de skulle vilja ha på just den platsen.

–  Digital medborgardialog är ett led i vårt strategiska arbete med att erbjuda en god digital service. Vi lanserade appen Mitt Härryda tidigare i år för en samlad och personlig service i mobilen. Därför är vi stolta över att även ha tagit fram en smidig lösning som förenklar invånares möjlighet att tycka till och delta i utvecklingen av samhället, säger Johan Kjernald, digitaliseringsansvarig i Härryda kommun.


Skriv ut

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.