Möbelföretag köper mark vid flygplatsen för 17,4 miljoner


Jonas Bengtsson 2021-10-18

<span>Visionsbild över framtida Göteborg Landvetter Airport. </span>
Bild:Krook & Tjäder
Visionsbild över framtida Göteborg Landvetter Airport. 

HÄRRYDA | Intresset är stort för Landvetter flygplats logistikområde och den senaste i raden av etableringar är nu officiell då möbelföretaget Nordiska Galleriet Properties köpt byggrätter av Swedavia till ett värde av 17,4 miljoner kronor.


Vår möbelverksamhet i Mölndal har utvecklats mycket starkt på senare tid och det känns bra att vi nu utökar vårt fastighetsbestånd och får tillgång till mer lagringskapacitet vilket bäddar för fortsatt tillväxt för Nordiska Galleriet i Göteborgsregionen, säger Per Sköld som är VD för Nordiska Galleriet Properties som bland annat är ägare till det kända möbelhuset med de stora sofforna intill motorvägen i Mölndal.

Samtliga byggrätter till logistikområdet Logistics Park 1 är nu sålda. Det kommande Logistics Park 2 ska ligga väster om flygplatsområdet och bestå av 700 000 kvadratmeter markyta.

Intresset för etablering av logistikverksamhet i anslutning till det optimala transportnav som flygplatsen utgör är fortsatt stark. För att möta den efterfrågan påbörjar Swedavia nu arbetet med Airport City Göteborgs andra logistikområde, som till ytan är dubbelt så stor som den första logistikparken, säger Stefan Stenberg, VD för Swedavia Real Estate, i ett pressmeddelande.

Detaljplanearbetet för det nya logistikområdet startar 2022 och målet är att den första byggnaden på Logistics Park 2 ska stå klar under 2025.


Skriv ut

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.