Ny kyrkoherde i Björketorps församling


Jenny Hein 2022-09-04

Björketorps församlings nya kyrkoherde, Mattias Svenningsson, ser med stor glädje fram emot att lära känna sina nya medarbetare och sin nya församling.
Bild:Jenny Hein
Björketorps församlings nya kyrkoherde, Mattias Svenningsson, ser med stor glädje fram emot att lära känna sina nya medarbetare och sin nya församling.

HÄRRYDA | Det rådde en högtidlig och glädjefylld stämning i Björketorps Kyrka i söndags, men så var det inte heller en vanlig högmässa. Björketorps församling välkomnade sin nya kyrkoherde Mattias Svenningsson och biskopen i Göteborgs stift, Susanne Rappmann, var på plats för att önska honom lycka och välgång i sin roll som kyrkoherde.

Mattias må kanske vara ny för Björketorps församling men många var det från andra församlingar som kom för att önska sin forna kollega välgång i sin nya tjänst och det var tydligt att han var uppskattad och skulle bli saknad av tidigare kollegor och församlingar. Han prästvigdes i januari 2001 och började sin tjänstgöring i Masthuggskyrkan. Därefter har han verkat i Floda, Nossebro, Vårgårda och Lerum innan han kom till Partille hösten 2017.

Nu är det dags för Björketorps församling att lära känna Mattias. Mattias är uppväxt i Floda men bor nu i Edshult tillsammans med sin familj, hustrun Stina och deras tre barn. Familjen har två hästar och det händer att Mattias tar sig en tur på hästryggen. Dock går det lite mer stillsamt till när han rider än när hustrun Stina rider som samma helg som högmässan är tävlar i Mounted Games i England där man rider stafett genom en hinderbana i full galopp.

Mattias tillträdde sin tjänst i början av augusti så någon riktigt vardagslunk har han inte kommit in i utan mycket tid har gått till att lära känna sina nya medarbetare och sin församling. Som kyrkoherde har man ansvar över all verksamhet inom församlingen och den administrativa sidan är lite större så den närmaste tiden framöver kommer han lägga en del tid på att sätta sig in alla rutiner och riktlinjer för att kunna hitta en harmonisk balans.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän     Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.