Miljöaktivister försenade Pixbo – som bortavann i Umeå


Jonas Bengtsson 2021-11-04

<span>”</span><span class=\
Bild:Christofer Axelsson (arkivbild)
Någon försening har väl hänt, men jag har aldrig varit med om något liknande det här. Det kändes som något extraordinärt med klimataktivister som limmat fast sig på landningsbanan”, säger Pixbocentern Martin Östholm som gjorde ett mål och en assist i söndags mot IBK Dalen.

HÄRRYDA | Klimataktivister på Bromma flygplats gjorde att Pixbo Wallenstam omdirigerades – och blev sena till bortamatchen mot IBK Dalen. Med knappt någon uppvärmning i benen kunde ”Rävarna” ändå vinna med 11–5.


Pixbo Wallenstams herrar tog flyget till söndagens SSL-bortamatch i Umeå mot IBK Dalen. Men det blev allt annat än en angenäm flight då klimataktionen som genomfördes på flygplatser runtom i Sverige höll på att stoppa laget från att ta sig fram till Umeå energi arena.

– Det var inga problem vid starten på Landvetter flygplats men precis när vi var på väg ner mot Bromma flygplats så gasade de på och planet lyfte igen. Först fattade vi ingenting men piloten berättade att det var klimataktivister som limmat fast sig på landningsbanan. Vi cirkulerade i luften i närmare en timme men gick ner sedan på Arlanda flygplats, berättar Pixbospelaren Martin Östholm.

Laget flög därefter tillbaka till Bromma där man efter en snabblunch hoppade på ett nytt flyg med destination Umeå. Klockan 18, två timmar sent, kunde matchen till slut påbörjas.

– När vi kom fram var det 20 minuter till matchstart och det var bara att kasta på sig grejerna. Några av de yngre tyckte nog att det var skönt med en kortare uppvärmning, men för oss som har några fler år på nacken var det inte helt optimalt, skrattar centern.

Matchen då? Jo, den vanns till slut av Pixbo som vände ett 1–3-underläge till vinst med 11–5.

– De kom ut hårt direkt. Vi hamnade i underläge men jobbade oss in i matchen successivt och ju längre matchen gick ju mer tog vi över. I tredje perioden gick det verkligen vår väg och då rann siffrorna iväg, men det var välförtjänt.

Läs hela artikeln i morgondagens Lokalpressen Härryda.


Skriv ut

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.