Femstjärnig SM-insats av Ellen och Tage


Jonas Bengtsson 2021-10-28

<div class=\
Bild:Privat

Före sommaren mottog Ellen Hettne, från restaurangskolan Ester Mosesson, Johannes von Franckensteins stipendium. I helgen vann hon tillsammans med Tage Dahlberg gymnasie-SM i servering.HÄRRYDA | Ellen Hettne och Tage Dahlberg var bäst i klassen på gymnasie-SM i hotell/turism, kök och servering. "Det känns jättebra, jag kan fortfarande inte förstå att vi vann", säger Ellen från Mölnlycke.


Vårens gymnasie-SM sköts upp och avgjordes i stället under förra helgen i Grythyttan. 18-åriga Ellen Hettne, som tog studenten i juni vid Ester Mosessons gymnasium, var en av de unga deltagarna då hon täv- lade tillsammans med den tidigare klasskamraten Tage Dahlberg i grenen servering.

Tävlingen var uppdelad under två dagar där det under lörda- gen genomfördes vinblindprov, teoretiskt prov på serveringskunskaper, dekantering samt att en rad olika produkter skulle namnges. På söndagen skulle fyra gäster serveras en fyrarättersmeny med tillhörande uppdukning, dryckesrekommendationer, servering från ostvagn och flambering plus tranchering av grönpepparstek.

Sex lag tävlade och som ni redan förstått blev det alltså SM-guld för Ellen och Tage.

– Vi bestämde oss för att vara med och tävla för ungefär ett år sedan och sedan dess har det här varit på gång. Vi har jobbat och tränat länge och det känns jättebra att äntligen vara fram- me vid målet. Det känns fortfa- rande lite overkligt att vi vann allting, säger Ellen Hettne till Lokalpressen.


Läs Lokalpressen Härryda i morgon för att få reda på mer om Ellen Hettnes framgångsrecept och hur en köttbit som "smet" hjälpte till att fixa biffen, alltså SM-guldet.

Skriv ut

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.