Midsommar i Mölnlycke – en stor succé


Lars Gahrn 2023-06-26

Midsommarstången var hög och reste sig högt över de dansande.
Bild:Lars Gahrn
Midsommarstången var hög och reste sig högt över de dansande.

Tindra med midsommarkören och midsommarorkestern.
Bild:Lars Gahrn
Tindra med midsommarkören och midsommarorkestern.

Karusellen var \
Bild:Lars Gahrn
Karusellen var "scoutdriven" och alltid full av barn.

Klara och Hanna sjöng och spelade melodiskt, finstämt och trevligt.
Bild:Lars Gahrn
Klara och Hanna sjöng och spelade melodiskt, finstämt och trevligt.

HÄRRYDA | Sol och värme kunde man glädja sig åt under midsommarafton i hagen vid Wendelsberg. Mölnlycke Scoutkår (Nykterhetsrörelsens Scoutförbund) anordnade för 24:e året i följd midsommarfirande i Mölnlycke i samarbete med Glasbergets scoutkår, IOGT-NTO och NBV. Som sponsorer hade man Wendelsberg, PAG Audio, Härryda Energi, Råda Rum, O'Learys, Sollans Konst och Galleri, La Vera med flera. Ett 40-tal funktionärer hjälptes åt, så att firandet flöt på utan uppehåll eller alltför långa köer.

 

Vid två tillfällen dansade man runt midsommarstången. Man hade en midsommarorkester, en midsommarkör och lekledaren Tindra, som med glatt humör och säker hand ledde lekarna runt majstången. Där fanns stånd för lottförsäljning, café med korv och dricka, ett glasstånd, fiskedamm, pilkastning och en karusell, som inte förbrukade elektricitet utan var "scoutdriven", vilket innebar, att en scoutledare drog runt den, och sedan snurrade den upp sig själv. En poängpromenad kunde man göra runt området. Mellan lekarna kring majstången sjöng och spelade Klara och Hanna melodiskt, finstämt och trevligt. Detta var en barn- och familjeföreställning, mycket lugn, fridfull och gemytlig.

Man kunde vinna priser på poängpromenaden, pilkastningen och inträdesbiljetterna. Barnen gick in gratis men fick ändå glass för sina inträdesbiljetter. Konferencieren inbjöd avslutningsvis alla till nästa år firande. Midsommarfirandet i hagen vid Wendelsberg är så omtyckt, att det med stor säkerhet återkommer.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.