Magiska testunder och vintagemöbler på säteriet


Johanna Berglund 2023-07-02

Vännerna Lina och Maria har båda sina företag i Östra flygeln på Råda säteri. I flygeln finns även en pop-up-butik, som varierar var tredje månad.
Bild:Johanna Berglund
Vännerna Lina och Maria har båda sina företag i Östra flygeln på Råda säteri. I flygeln finns även en pop-up-butik, som varierar var tredje månad.

HÄRRYDA | Maria Beydemir startade Tesällskapet med målet att erbjuda en spännande teupplevelse. I rummet bredvid har vännen Lina Åberg sin secondhandbutik Vintage Mood, där det finns möbler från flera tidsepokrar, för att bidra till en mer cirkulär konsumtion.

 

Gemensam nämnare för företagen är att de är bosatta i Östra flygeln på Råda säteri i Mölnlycke.
Östra flygeln på Råda säteri är en gammal, K-märkt byggnad som restaurerats för att kunna hålla verksamheter där. Kakelugnarna från husets uppbyggnad står kvar, och på de nyare, ljusa parkettgolven står hyllor och bord fyllda med olika sorters te. Maria Beydemir, ägare av Tesällskapet, berättar att hon tar in flera ovanliga teer från olika länder, bland annat Storbritannien, Frankrike, Danmark och till och med direkt från Indien och Kina. Vissa sorter är hon ensam i Sverige med att sälja.
– Jag brukar säga att det finns te överallt men en stor del av det är ”fulte”, alltså te som inte håller hög kvalitet och är smaksatta med konstgjorda ämnen. Att uppleva de här teerna är något helt annat. Jag vill kunna erbjuda unika teer med hög kvalitet och en smakupplevelse utöver det vanliga, säger Maria.

Målet med Tesällskapet har alltid varit att få människor att må bra.
– Te är en magisk dryck som håller dig sällskap när du är själv, och i sällskap med andra är er stund ännu bättre med varsin kopp te i handen. Te värmer inifrån och är en väldigt sällskaplig dryck som ger goda hälsoeffekter. Intresset för te bara växer, berättar Maria.

HON ERBJUDER OCKSÅ testunder, som hon kallar för ”TEvents”, för att uppmuntra folk att umgås med sina vänner eller familj. Tesällskapet samarbetar ibland med konstnärer, yogainstruktörer och certifierade medium för att skapa olika typer av teprovningar där du kan få göra ett konstverk, en yogastund i trädgården eller bli spådd i teblad.
– Vi har alla möjliga slags gäster på eventen, allt ifrån trendiga veganer, riktiga ”tenördar”, farmor och väninnan eller tjejgänget som vill ha en mysig stund tillsammans, berättar hon.
Maria kallar sina kunder för sina ”tevänner”, och utgör idag en stor del av verksamheten.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.