Kommunpoliserna Bohlin och Bergvall om läget i Härryda


Jonas Bengtsson 2023-11-12

Martin Bohlin och Linda Bergvall är tillsammans med Niklas Svensson (ej med på bild) kommunpoliser i Lokalpolisområde Storgöteborg syd, där Härryda ingår, som innefattar cirka 235 000 invånare.
Bild:Jonas Bengtsson
Martin Bohlin och Linda Bergvall är tillsammans med Niklas Svensson (ej med på bild) kommunpoliser i Lokalpolisområde Storgöteborg syd, där Härryda ingår, som innefattar cirka 235 000 invånare.

HÄRRYDA | Lokalpolisområde Storgöteborg syd har fått ökade resurser. Från två kommunpoliser till en tillfällig förstärkning under ett halvår – och till våren ska det bli en tredje fast anställd kommunpolis.

 

I en intervju med Lokalpressen berättar Martin Bohlin och Linda Bergvall bland annat om varför polisen gått ut och varnat för att rekryteringen till kriminella gäng gått ner i åldrarna.
– Tanken är att väcka tankar hos föräldrar, så att de ska kunna se varningstecken och inte vara för naiva, säger Martin Bohlin.

Kommunpoliserna Linda Bergvall och Martin Bohlin möter upp inne på polisstationen i Mölndal – där Lokalpolisområde Storgöteborg syd har sitt huvudkontor och reception. Det första intervjuämnet är ett viralt och uppmärksammat Facebook-inlägg som lagts upp på polisens sociala medier. I korthet handlade det om hur unga kan rekryteras in i kriminalitet.

– Rekrytering har pågått i alla år, annars hade det inte fyllts på med kriminella personer. Utan bakgrunden till inlägget är att vi ser att rekryteringen ökar nere i åldrarna. Det behöver inte bara vara till den organiserade brottsligheten, utan det kan även vara till etablerade kriminella i ett område, säger Linda Bergvall och fortsätter:
– Det är en fråga som är på tapeten. Både länsstyrelsen, olika delar inom polisen, myndigheter och kommuner försöker gå ut och prata om det här nu eftersom det är ett växande bekymmer med att det går ner i åldrarna.

– Man har insett nu att man måste samverka ännu mer mellan myndigheter och kommuner för att komma åt problemet, säger Martin Bohlin.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.