Flygplan körde fast på Landvetter


Denny Bågenholm 2024-01-17

Ett flygplan från KLM fastnade i en snödriva på onsdagsmorgon. Alla passagerar kommer få flyga med ett ersättningsplan strax efter 11.00 idag.
Bild:Pressbild
Ett flygplan från KLM fastnade i en snödriva på onsdagsmorgon. Alla passagerar kommer få flyga med ett ersättningsplan strax efter 11.00 idag.

HÄRRYDA | Ett hundratal resenärer skulle flyga till Amsterdam tidigt på onsdagsmorgonen. Snöstorm och snödrev fick istället planet att fastna i en snödriva när det var på väg mot startbanan. – Planet står inte i vägen för annan trafik, som går som planerat, säger Ellen Laurin, pressansvarig på Landvetter flygplats.

 

Det var en dagens första starter när KLM´s Boeing 737-800 skulle flyga en och en halv timme till nederländernas huvudstad Amsterdam när planet kom lite utanför asfaltskanten och körde fast i en snödriva.

– Alla resenärer har tagits hand om av flygplatsens och KLM´s representanter. Det har fått nåt att äta och dricka. KLM har skickat ett nytt plan som kommer att ta resenärerna till Amsterdam strax efter 11.00, säger Ellen Laurin.

– Det blev inga övriga förseningar beroende på denna incident utan det var endast lite förseningar beroende på vädret. Det kommer att göras en utredning vad som har hänt och varför, vilket är normalt.  Nu går alla flyg precis som planerat och även det dåliga vädret har passerat, säger Laurin till Lokalpressen.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.