App, app – använder du Mitt Härryda?


Denny Bågenholm 2024-01-20

Johan Kjernald, Härryda kommuns digitaliseringschef, och Susann Almström, utvecklingsledare digitalisering. Appen ”Mitt Härryda” släpptes 2021 och har hittills 6 000 nedladdningar.
Bild:Denny Bågenholm
Johan Kjernald, Härryda kommuns digitaliseringschef, och Susann Almström, utvecklingsledare digitalisering. Appen ”Mitt Härryda” släpptes 2021 och har hittills 6 000 nedladdningar.

HÄRRYDA | För att göra det så enkelt som möjligt för Härrydas invånare finns det sedan 2021 en app som man laddar ner där appar finns. Denna typ av app som samlar kommunens service och tjänster är än så länge ovanlig i Sverige men Härryda är bland de första i Sverige att utveckla detta.

– Vi vill underlätta för kommunens invånare att sköta sina tjänster och kontakta oss, säger Susann Almström, utvecklingsledare digitalisering.


 

"I Härryda kommun driver vi förändring utifrån de möjligheter som digitaliseringen medför. För oss är det viktigt att digitalisering bidrar till att höja kvaliteten och öka möjligheten till inflytande och delaktighet. Digitaliseringen ska också förbättra kommunens service på ett resurssmart och effektivt sätt", skriver kommunen på sin webbplats.

Förra veckan när Rävlanda Samhällsförening hade årets första möte fick man besök av Johan Kjernald, Härryda kommuns digitaliseringschef, och Susann Almström, utvecklingsledare digitalisering, som kom för att berätta mer om det unika projekt som kommunen gör med sin app “Mitt Härryda”.

Johan börjar med att kasta ut frågan till de närvarande, “varför ska kommunen ha en app?” något som han sen snabbt utvecklar.
– Vi har en hemsida och vi har e-tjänster som många nyttjar. Så vad är det som gör att vi också behöver en app?

– Vi ville ha hela kommunen i fickan, säger Johan, som fortsätter:
– Att ha en app för sophämtningen när det är dags att ställa ut soptunnan. En annan app för skolan och en tredje app för socialtjänsten. Till slut skulle man ha 10-20 appar för att hantera kommunens service. Det hade blivit väldigt oöverskådligt, och det gör inte att den digitala servicen ökar. Vi vill att det ska vara enkelt och lättanvänt.

– Det var faktiskt en annan kommun som tog tag i det här, Sundsvalls kommun, och de skapade den första versionen av appen som vi är nu tvåa i Sverige att använda, säger han och betonar vikten av att våga ta efter vad andra gjort och utveckla vidare utifrån lokala förutsättningar.

Härryda kommun tyckte att detta var rätt sätt att möta framtiden och lanserade appen 2021 och har idag ungefär 6 000 nedladdningar av “Mitt Härryda”.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.