De nysatsar efter tuffa pandemiåren: ”Vill bjuda på en hemma hos-känsla”


Aron Mikael Sik 2023-11-04

Marcus Curiander och Madeleine Borg Curiander är noviser i restaurangsammanhang men hittills har det gått över förväntan bra.
Bild:Aron Mikael Sik
Marcus Curiander och Madeleine Borg Curiander är noviser i restaurangsammanhang men hittills har det gått över förväntan bra.

HÄRRYDA | I Bråta by slogs dörrarna till en ny lunchrestaurang upp för några veckor sedan. Fokus är husmanskost och ägarparet har redan fått nya stamkunder.
– Det är ett förvånansvärt bra läge här, säger Marcus Curiander.

 

Madeleine och Marcus hade en dryckesagentur för en dryck som heter ”Slow cow”, vilken de distribuerade under flera år, satt i förhandlingar med Ica angående ett stort avtal och framtiden såg ljus ut men så kom mars 2020 och allt vände över en natt. Där satt de med ett stort lager dryck och stora obetalda utgifter.

– Restauranger och barer stängde, marknaden stendog. Vi fick sju dagar i veckan med dubbla jobb för att klara av att betala skulderna och samtidigt ha en privatekonomi, det var tufft, och började ta ut sin rätt med utmattningssymtom, berättar Madeleine Borg Curiander.

Men så hade de noterat att lokalen som tidigare inhyst en lunchrestaurang på promenadavstånd från deras bostad fortsatte stå tom månad ut och månad in. De fick en idé om att förvärva den och starta om. Sagt och gjort, nu är Elsie’s kök och skafferi en ny destination i området för den hungrige lunchgästen. På menyn står husmanskost lagad från grunden med en väl tilltagen salladsbuffé, kaffe och kaka till efterrätt. Madeleine rotade fram den gamla ”husmorsboken” och har satsat på traditionella recept. Färdiga smörgåsar och ett mindre utbud glass och italienska charkuterier finns också.

– Det har gått väldigt bra hittills, det måste vi säga. Vi har ingen erfarenhet av att driva en sådan här verksamhet sedan förut, så det har verkligen gällt att pröva sig fram.
Hur många beställningar går det ut på en lunchrusch, hur mycket måste vi förbereda. Men det har kommit omkring 50 – 60 personer per dag, säger Marcus.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.