Fullsatt frukost för företagare


Hanna Uhlin 2023-11-02

”Frukostarna skapar en bra dialog mellan kommunen och företagarna. Här är det lätt att ställa en fråga direkt till en politiker, tjänsteman eller företagarkollega”, säger Helena Alterby Nordström, näringslivschef i Härryda kommun.
Bild:Hanna Uhlin
”Frukostarna skapar en bra dialog mellan kommunen och företagarna. Här är det lätt att ställa en fråga direkt till en politiker, tjänsteman eller företagarkollega”, säger Helena Alterby Nordström, näringslivschef i Härryda kommun.

HÄRRYDA | I veckan arrangerade kommunen ännu en välbesökt Härrydafrukost där lokala företagare kan nätverka, inspireras och informeras över dagens första måltid.

 

Helena Alterby Nordström initierade frukostarna när hon jobbade som företagslots. Nu har hon tillträtt som ny näringslivschef – och ribban ligger högt redan från start.
– Ambitionen är ju att klättra mot toppen och ha Sveriges bästa företagsklimat, säger hon.
I onsdags höll kommunens näringslivsenhet ännu en Härrydafrukost för det lokala näringslivet. Kretskortsföretaget Frontside electronics var värd för frukosten som den här gången hade kompetens för framtiden som tema.

Trots regnet och den tidiga timmen hade många tagit sig dit och lunchrummet var bräddfullt av både företagare, tjänstemän och kommunpolitiker. Efter en stunds mingel och frukostätande riktades blickarna mot dagens inbjudna gäster som informerade om allt från praoplatser och ungdomars bild av arbetslivet till hur man kan attrahera nya anställda som företagare.

Tanken med Härrydafrukostarna är bland annat att informera om aktuella saker som berör näringslivet i kommunen. Frukostarna ska även fungera som en mötesplats för Härrydas många företagare. Helena Alterby Nordström startade upp Härrydafrukostarna 2018, när hon fortfarande arbetade som företagslots. Nu har hon nyligen tillträtt som ny näringslivschef och trivs bra i sin nya yrkesroll.
– Det känns fantastiskt roligt, det är ju en väldigt omväxlande och viktig roll att driva näringslivsarbetet framåt i kommunen. Men det bästa med jobbet är egentligen att få vara ute och träffa alla företagare, som här på frukostarna. För det är tillsammans med dem som vi utvecklar kommunen, säger Helena Alterby Nordström.

Härryda kommun har ett uttalat mål om att ha Sveriges bästa företagsklimat, och att fortsätta satsa på näringslivet menar hon är viktigt av flera anledningar.
– Det ska vara enkelt att driva företag och etablera sig här, och man ska känna att det finns en positiv inställning till företagande. Målet är att ha ett riktigt bra företagsklimat och fortsätta klättra ännu mer i rankningarna. Vi har ju legat i topp 15 i ungefär tio år och på sikt vill vi såklart nå hela vägen upp, säger Helena Alterby Nordström och fortsätter:
– Satsningen på näringslivet är oerhört viktig, för det är där skattepengarna skapas. Det är företagen som skapar jobb och får ut folk i anställning, dessutom bidrar ett välmående näringsliv till att göra Härryda till en levande och attraktiv plats att bo på.

Britt Nedestam är president i Landvetter-Råda Rotaryklubb och driver företaget Penndraget sedan många år tillbaka. Hon brukar gå på Härrydafrukostarna och är på plats även denna gång.
– Man knyter nya kontakter på frukostarna, i dag hittade jag till exempel två personer som jag gärna skulle ha som föreläsare på ett Rotarymöte. Det är ofta inspirerande att gå, men jag som har ett litet företag behöver inte riktigt samma hjälp som de stora företagen. Det finns ju över 5 000 företag i Härryda, så en tanke är att man kanske skulle kunna anordna något specifikt för småföretagare också, säger hon.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.