Brädspelskväll på höstlovet ”hemma hos” Jennifer och Sofia


Denny Bågenholm 2023-10-30

Ett pågående parti med tågspelet Ticket to ride där det gäller att bygga så många och långa sträckor som möjligt på en karta. I det här fallet USA:s, men även Göteborg har en egen spårvagnsversion av spelet.
Bild:Jonas Bengtsson
Ett pågående parti med tågspelet Ticket to ride där det gäller att bygga så många och långa sträckor som möjligt på en karta. I det här fallet USA:s, men även Göteborg har en egen spårvagnsversion av spelet.

HÄRRYDA | Game on är namnet på Härryda kommuns nya brädspelsförening. På höstlovet anordnar de en gratis spelkväll dit alla är välkomna.

– Vi hoppas att så många som möjligt tar chansen och kommer hit, säger Jennifer Ahlqvist Lanehammar som driver Hemma hos i Landvetter.


 

Hemma hos är till vardags en frukost och lunchrestaurang – men det finns mer än så på menyn i Landvetter där det även arrangeras spelningar, standup och quiz. Och nuförtiden även brädspel. För i april startade brädspelsentusiasterna Jennifer Ahlqvist Lanehammar och Sofia Bergdén

"Härryda spelförening – Game On" och innan sommaren hade man sin första brädspelskväll.
– Vi tog hit en massa spel och det kom lite folk ändå, berättar Sofia under måndagseftermiddagen när Lokalpressen träffar duon tillsammans med barnen Jamie, Theo, Ellie och Colin.

Både barnen och mammorna säger att de tycker om att spela brädspel väldigt mycket, vilket märks när det ska fotograferas då alla går snabbt in i sina roller med fullt fokus och koll på reglerna för både Catan och Ticket to ride. På en av bänkarna står ett stort antal brädspel, och när det är dags för nästa spelkväll kommer det tas med ännu fler spel.
– Vi har säkert över 50 spel hemma, berättar Jennifer.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.