Byggstart av nytt vattenverk närmar sig


Owe Mabäck 2021-10-01

Högreservoaren i Hindås är en av de färdigställda anläggningarna i vattenförsörjningsprojektet.
Bild:Härryda Vatten och Avfall
Högreservoaren i Hindås är en av de färdigställda anläggningarna i vattenförsörjningsprojektet.

HÄRRYDA | I ett pressmeddelande från Härryda kommun får vi information om kommande byggstart av det nya vattenverket.


Sista etappen har inletts i vattenförsörjningsprojektet som ska säkra Härryda kommuns framtida behov av dricksvatten och avlopp. Utbyggnaden av över 16 km ledningar har kommit en bra bit på vägen. En högreservoar står klar, och även pumpstationen som ska hämta råvatten från Västra Nedsjön är slutförd. Projekteringen för Hindås vattenverk är i full gång, och bygget planeras att starta i slutet av året.

− Vi är glada och stolta över att nu se resultat i färdigställda anläggningar som blivit en naturlig del av Härrydabornas bomiljö. Nu ser vi fram emot ett par viktiga år med att bygga Hindås vattenverk, som ska ge en trygghet i vattenförsörjningen för Härrydas invånare och näringsliv under lång tid framöver, säger Jessica Sténhoff, vd för Härryda Vatten och Avfall AB.

Hindås vattenverk som ska kopplas ihop med de andra delarna i projektet, kommer enligt planen att börja leverera dricksvatten i slutet av 2023.

Bjuder in till öppet hus
Invånare och andra intresserade bjuds nu in till öppet hus om Hindås vattenverk och nya överföringsledningarna mellan Landvetter och Hindås.

− I en sådan här satsning på infrastrukturen i vår kommun, är det extra värdefullt för oss som samhällsbyggare att möta människorna som påverkas. Att få ta del av tankar, åsikter och besvara frågor. Vi är så tacksamma över all förståelse och tålamod vi mött på byggplatserna under de senaste tre åren. Nu sätter vi inom kort spaden i marken för den slutliga etappen, ett viktigt steg för att utveckla Härryda till en attraktiv kommun som kan växa på ett hållbart sätt, säger Jessica Sténhoff, vd Härryda Vatten och Avfall AB.

Öppet hus 7/10:
Representanter från Härryda Vatten och Avfall AB, Svevia AB och Peab Anläggning AB, är på plats för att berätta mer om projektet och svara på allmänhetens frågor. 

7 oktober 2021 kl. 16-18.
Hindås station, Hindås stationsväg 30.

Skriv ut

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.